Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Antalya Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını protesto ederek, iş bırakma eylemi yaptı. Protesto yürüyüşünde öğretmenler “Hırsız var" sloganı attı.
Antalya'daki Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen sendika üyeleri, 'Eğitimin özelleştirilmesine kadrolaşmaya yolsuzluğa hayır' yazılı pankartla yürüdü. Yürüyüşte 'Gerici ırkçı eğitime hayır', 'AKP'nin saldırı yasalarına hayır', 'Güvenceli, iş güvenceli gelecek', 'Eğitimde yıkıma hayır' yazılı döviz taşıyan öğretmenler, "Hırsız var", “Hırsız Tayyip Erdoğan" sloganı attı. Bazı öğretmenlerin de boynuna 'Bilal'e anlatır gibi anlat usta' yazılı kağıt astığı görüldü.
Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen sendika üyeleri adına Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, basın açıklaması yaptı. Sönmez, Antalya'da binlerce eğitim emekçisinin grevde olduğunu belirterek, “Bugün meydanlar AKP politikalarına ve dayatmalarına karşı direnişte" dedi. Tasarı hakkında tepkilerini dile getiren Sönmez, iktidarın öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında kendinden olmayana tahammül edemeyerek, koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istediğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri halay çekerek grevi sürdürdü. Gezi olaylarında tutuklanıp 127 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen 'Kırmızı Fularlı Kız' 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil de sendika üyelerine destek vererek halay çekti.

TY(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)