AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Feshane'de düzenlenen Sivas Günleri açılışına katıldı. Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'la birlikte yöresel yemekler yiyen Bağış, açılış töreninde konuştu. Bakan Bağış, beraber milletvekilliği yapmakla övündüğü Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmadan Sivas etkinliği olmayacağını söyledi. Türkiye'nin AB hedefinin Türkiye'nin zenginleşmesi, kalkınması için barışının sağlanması için elzem olduğunu söyleyen Bağış, "Terör olmasaydı, 38 tane GAP büyüklüğünde proje yapılırdı.
424 tane Marmaray hayata geçilirdi. Terör olmasaydı, kardeş kardeşe şüpheyle bakmazdı. Eskiden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Diyarbakır'a gittiğinde kepenkler kapanırdı. Başbakanımızın son Diyarbakır ziyaretinde bambaşka bir manzara gördük. Her yerde Türkiye'nin şanlı ay yıldızlı bayrağı dalgalanıyordu. Kuzey Irak'tan gelen misafirlerimiz Türkiye'nin başarılarını övüyordu" diye konuştu.
"BU ÜLKENİN VATANDAŞLARI BİRLİKTE 'HERHAL' OLMAYA BAŞLADI"
Bağış, Türkiye'nin özlediği tablolara, teker teker kavuştuğunu ifade ederek, "Artık ok yaydan çıktı. Barış, kardeşlik bu ülkede egemen olacak. Gördük ki, OHAL dönemi bitmiş, 'Herhal' dönemi başlamış. Bu ülkenin vatandaşları birlikte 'Herhal' olmaya başladı. Bu ülkede bir daha kimse kimseyi fitneyle kandıramayacak. Kardeşi kardeşe düşüremeyecek. Bu sürecin sonunda kutlu bir doğum, yepyeni bir Türkiye var" dedi.