AK Parti İstanbul Dış İlişkiler Başkanlığının katkılarıyla Topkapı Kültür Parkı'nda 'Filistin Bahçesi'nin ağaçlandırma töreni düzenlendi.
Filistin Dayanışma Derneğ tarafından gerçekleştiren ağaç dikme törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Türk ve Filistin Bayrakları ile karşılanan Bağış, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra konuşmasını yapan Bakan Bağış, Filistin Halkı ile Uluslar arası Dayanışma Günü olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında Mavi Marmara'da şehit olan 9 vatandaşı anan Egemen Bağış, Türk kültürünün hoşgörü ve tahammül kültürü olduğunu söyledi. Bakan Bağış, “Böylesine bir kültürün bugün Filistin'i unutabilme yansı yoktur. Bütün dünya Filistin'e karşı gözünü yummuş, kulaklarını tıkamış olabilir. Dünya ağzını kapayarak üç maymunu oynayabilir. Ama Türkiye, Filistin'in yanındadır ve olmaya devam edecektir. Tarihi sorumlulukların bilinci içinde evladın bıraktığı yerden devam ediyoruz" dedi.
“FİTNEYE FIRSAT VERMEMELİYİZ"
Türkiye'nin Filistin'e yönelik yardımları hakkında bilgi veren Egemen Bağış, “Başbakanımızın Davos'taki 'One minute' çıkışı dünyada bir tabunun yıkılmasına sebep olmuştur. Artık küresel dokunmazlara dokunun bir Türkiye vardır. Benden önce konuşanlar bu sorunda 4 ülkeye güveniyoruz dediler. Saydıkları üç ülkenin başına küresel güçler tarafından çorap örüldü. Dördüncüsüne de örülmek için ne kadar uğraşıldığının farkındasınız. Bu yüzden fitneye fırsat vermemeliyiz. Birileri Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyor. Bu yüzden bir inadına daha çok güçleneceğiz. Filistin'e de Gazze'ye de sahip çıkacağız" diye konuştu.
Türkiye'deki farklı grupların birbirine düşürülmeye çalıştığını belirten Bakan Bağış, Filistin'deki gruplarında birlik olması gerektiğini, ayrışmanın yaşanmamasının önemli olduğunu ifade etti. Konuşmasının ardından Bakan Bağış, Filistin Bayrağı'nın bulunduğu atkı hediye edildi. Daha sonra Bakan Bağış ve beraberindekiler ağaç dikti.