MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde bu yıl 25’inci kez düzenlenen ve Ege’de yelken festivali estiren Bodrum Cup Yelkenli Yat Yarışları, ödül töreniyle sona erdi. Canlı müzik eşliğinde başlayan tören, dereceye giren ekiplerin kupalarını ve sponsor ödüllerini almalarıyla tamamlandı.
Bodrum Cup 2013 Yelken Yarışları ödül töreni, Yalıkavak Palmarina’da yapıldı. Baybora’nın sahne aldığı canlı müzik ve kokteyl eşliğinde başlayan ödül töreni yelkencilere keyifleri anlar geçirtti. Törene, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, Ortkent-Yahşi Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz,  Konacık Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun, Gümüşlük Belediye Başkanı AK Parti'yi Mehmet Tire ve yelken yarışlarına katılan ekipler ve turistler katıldı. 
Murat Canbay’ın sunduğu törende ilk olarak her yıl geleneksel olarak verilen 'En Genç Yarışmacı' ödülü 2 aylık Eylül Yankı ve 5 aylık ikizler Ali Demir Zağlı ile Yücel Efe Zağlı’ya verildi. Yelken yarışlarına 10 kez katılan, Cocote, 15 kez katılan Kaptan Yarkın, 20 kez katılan Elele 2 ve hiç aralıksız Marmaris’ten gelerek katılan Büyük Yunus teknesi ekibine teşekkür plaketi verildi.
'Misafir yatlar' kategorisinde destek sınıfında 'Hiraz Banou' teknesi ve ekibi, IRC sınıfında 'Uzma' teknesi ve ekibi, 'Geleneksel ahşap yatlar gulet' kategorisinde 'Jasmin 1' teknesi ve ekibi, 'Tirhandil' kategorisinde 'Bastarda' teknesi ve ekibi, 'Bodrum Cup Gulet XL' kategorisinde 'STS Bodrum Okul Gemisi' ve ekibi birincilik ödüllerini aldı.