EGE Denizi'nde 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne kazası ardından Yunanistan'da bir haber sitesine konuşan kaçaklar, kaptanın sarhoş olduğunu ileri sürdü.
Geçen 5 Mayıs'ta Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden Yunanistan'ın Sisam Adası'na (Samos) geçmek isteyen kaçakların içinde bulunduğu tekne, Samos 'a 4 mil kala, fırtınalı denizde battı. 12'si kadın, 4'ü çocuk 22 kaçağın öldüğü kazada, 36 kişi de sağ kurtarıldı. Sisam'dan Pire kentine götürülen Suriyeli ve Somalili kaçaklar kişi başı organizatörlere Yunanistan ve İtalya'ya gitmek için 2 bin dolar ödeme yaptıklarını, 15 kişi alınacağı belirtilmesine rağmen 70'e yakın kişinin tekneye bindirildiğini aşırı alkollü kaptanın fırtınalı denizde tekneyi batırdığını söyledi. Yunanistan'da yayın yapan www.newsbom.gr ve www.newsit.gr haber sitesine konuşan Suriye ve Somalili kaçaklardan Suriyeli Hamad Elfuruj, o anları şöyle anlattı:
"Kadın ve çocuklar yatın içine girmişlerdi. Erkeklerin çoğu güvertedeydi. Üst üste güçlükle birbirimize tutunarak durabiliyorduk. Çaresiz olarak yata bindik, geri dönemezdik. Karadan ayrıldığımızda fırtına çıktı, dalgalar vardı. Kaptan ne yaptığını bilmiyor gibiydi. Ters manevralar yapmaya başladı. Ardından teknenin üzerinde panik yaşandı. Herkes bir yere yığılınca yat alabora oldu, ters döndü, üzerinde can yelekleri olanlar 4 saat kadar yüzdük. Teknenin içinde kalanlar ve 4 akrabam dışarı çıkamadı. Kaptan çok sarhoştu, ayakta duramıyordu."
Suriyeli Hamad Elfuruj, kaptanın da tekne batarken denize atladığını ancak yardımcısı ile karanlıkta kaybolduğunu söyledi. Kazadan geçen süreye rağmen kayıp olyan 10 kişiye hala ulaşılamadı.

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)