22 CESEDE ULAŞILDI
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden, Yunanistan'ın Sisam Adası'na (Samos) geçmek isterken bindikleri tekne batan yabancı uyruklu kaçaklardan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 22'sinin cesedine ulaşılırken, 36'sı sağ kurtarıldı. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin, kurtarılan kaçakların ifadelerinden kayıp olduğunu belirlediği 10 kadar kaçağı ise arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.
Samos Adası'nın 4 mil kadar açığında avlanan Yunan balıkçılar, suda kaçaklar olduğunu farkedince, durumu Sahil Güvenlik'e bildirdi. Bir yandan da kaçakları teknelerine alarak kurtarmaya çalıştı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de gelmesiyle Suriye ve Iraklı oldukları belirlenen toplam 36 kaçak sağ olarak kurtarıldı. 12'si kadın, 4'ü çocuk toplam 22 kaçağın ise cesedine ulaşıldı. Kaçakların ifadelerinden 10 kadar kaçağın ise kayıp olduğu belirlendi. Kuşadası'ndan Sisam Adası'na geçmek isterken bindikleri 10 metrelik teknenin fırtına nedeniyle su alması sonucu battığıöğrenilen kaçaklardan uzun süre suda kaldıkları için donmak üzere olan 6'sının hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Yunanistan"ın "www.iefimerida.gr" adlı internet sitesi olayı okuyucularına duyururken, dalgıçlar ve koster aracılığı ile çıkarılan teknede kucağında 1 yaşında bebeğiyle bir kadının boğularak öldüğünün de ortaya çıktığına haberinde yer verdi. Kayıp kaçakların bulunması için Yunan Sahil Güvcenlik ekiplerinin 2 helikopter ve 3 sahil güvenlik botuyla bölgede arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Yaşar ANTER/BODRUM(Muğla), ()

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)