İSTANBUL’da Cinayet Masası'nda amir olarak çalışırken aydınlattığı cinayetlerle “Efsane Müdür” lakabı alan Metin Örel, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Fatih İlçe Belediye Başkanı Adayı oldu. Metin Örel’in aydınlattığı cinayetler arasında İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaoğlu’nun damadı İmam Hızır Ali Muratoğlu’nun öldürülmesi, kamuoyunda "Satanizm cinayeti" olarak bilinen Şehriban Çoşkunfırat’ın öldürülmesi, annesi ile birlikte kaçırılarak tecavüz edilip vahşice öldürülen anaokulu öğretmeni Serap Yeşilyurt'un failleri ile 5 kişiyi öldürüp kolilere koyduğu için adı "Kolici katile" çıkan Orhan Aksoy’un yakalanması var.
MHP Fatih İlçe Belediye Başkan Adayı eski bir polis müdürü Metin Örel, 1999 ile 2001 yılları arasında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde amir olarak çalıştı. Metin Örel’in seçim kampanyası sloganı "Mahalleni, sokağını şansa bırakma, çocuğunun, ailenin güvenliğini şansa bırakma, huzurunu, mutluluğunu, temiz toplum olmayı şansa bırakma" oldu.
Emekli emniyet müdürünün çözdüğü büyük cinayet dosyaları:
* 17 Mayıs 1998 tarihinde İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaoğlu’nun damadı Fatih Çukurbostan camii imamı Hızır Ali Muratoğlu tabancayla vurularak öldürüldü. Polis tarafından olaydan ilgili soruşturma başlatıldı. 21 Şubat 2001'de bu kez Bayrampaşa’da öldürülen Ahmet Kurt'un katilinin peşine düşen polis şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheli Ufuk Salih H.’nin üzerinden çıkan tabancanın Ahmet Kurt’ın yanı sıra Hızır Ali Muratoğlu ve cemaate yeni katılan Ömer Temiz’in öldürülmesinde kullandığı tespit edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
* İstanbul’da 2000 yılının Ekim ayı ile 2001 Ocak ayı arasında 5 kişinin vahşice öldürülmesi olayları ile ilgili yapılan polis soruşturması yaklaşık 8 gün sürdü. Son cesedin bulunmasından sonra başlatılan çalışmada "Kolici katil" olarak adlandırılan Orhan Aksoy gözaltına alındı. Şüphelinin gösterdiği yerlerde öldürdüğü diğer kişilerin cesetleri bulundu. “Kadınlara laf atıyordu”, “Et yemediğim halde bana etli kuru fasulye getirdi”, “Cep telefonumu çaldığından şüpheleniyordum” gibi bahanelerle cinayet işleyen Orhan Aksoy çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken basın mensuplarına “Sizin de kolileriniz hazır” diye bağırmıştı.
* 1999 yılında Avcılar’daki evinden sabıka kaydı alacağını söyleyerek çıktıktan sonra Ortaköy’de çıplak bir halde toprağa gömülü olarak bulunan Şehriban Çoşkunfırat soruşturmasını yürüten Metin Örel yönetimindeki Cinayet Büro Amirliği kısa sürede katilleri yakaladı. Şüpheliler Ömer Ç, Engin A. Ve Zinnur Gülşah D. suçlarını itiraf ederken olayı “Şeytan”dan gelen talimatla gerçekleştirdiklerini söyledi. İşledikleri vahşi cinayetleri detayları ile anlatan şüpheliler tutuklandı.
* 1998 yılının son ayında anaokulu öğretmeni 20 yaşındaki Serap Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt bir akraba ziyaretinden dönerken kimliği meçhul şahıslar tarafından kaçırıldı. Anne Hanım Yeşilyurt kısa bir sonra 28 yerinden bıçaklanmış halde yol kenarında bulundu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada kısa süre sonra olayı gerçekleştiren yaşları 14 ile 17 arasında değişen 4 tiner bağımlısı genci yakaladı. Genç kızın cesedi ise ormanlık alanda bulundu. İşledikleri vahşi cinayeti tüm detayları ile anlatan 4 kişi tatbikat için götürüldükleri olay yerinden linç edilmekten polis tarafından kurtarıldı. Şüpheliler tutuklandı.