Ahmet ERTAN/ EDREMİT,(Balıkesir),() - BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının PKK sempatizanlarınca indirilmesine tepki gösterirken, bayrağa saygı yürüyüşü düzenledi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde saat 18.30'da toplanan yaklaşık bin kişi, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Yürüyüşe katılanlar 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları attı. Grup, Atatürk Anıtı'nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı söyledi. MHP ve Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan bildiriyi MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi avukat Oğuzhan Kaçıcı okudu. Kaçıcı, "Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız hükümetin gösterdiği zaafiyetten dolayı hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalmayacağız. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsade edenler elbette bedelini ödemekten kaçamayacaktır" dedi.
Yürüyüşe katılanlar daha sonra, Yılmaz Akpınar Bulvarı'nı takiben, Faruk Serpil Parkı'na yürüdü. Slogan atan kalabalığa vatandaşlarda alkışlarla destek verdi. Polisin özellikle BDP ve Ak Parti ilçe binaları önünde önlemler alırken, grup olaysız şekide dağıldı.

AE (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)