EDİRNE’nin Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Hamzabeyli Köyü'nde dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle köy ve çevresi beyaza büründü. Yüksek kesimlerde 10 santime ulaşan kar kalınlığı nedeniyle ulaşım güçleşirken, yağışın olmadığı kent merkezinde ise hava sıcaklığı 3 dereceye kadar düştü.
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Edirne'nin sınır köyünde etkili oldu. Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Hamzabeyli Köyü'nde dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle köy beyaza büründü. Yüksek kesimlerde yaklaşık 10 santime ulaşan kar kalınlığı, ulaşımı güçleştirdi. Tarlaların yağmur ve kara ihtiyacını olduğunu ifade köylülerden İsmail Balcı yağışın yüzlerini güldürdüğünü ifade ederek, “Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık vardı. Ekili alanlarımız için yağmur ya da kar yağışına ihtiyacımız var. Bu yağışlar bizi sevindirdi” dedi. Sezai Alaş ise kar yağışının ekili alanlara zarar verebileceğinden endişe ettiklerini belirterek, “17 Aralıktan bu yana kar yağışı olmamıştı. Geç gelen kar yağışı ekinler yükseldiği için kar yağışından dolayı yattı. Ekinlere zarar verebileceğini düşündüğümüz için de tedirginiz. Ekinler tarlada yatarsa çürür, bunun olmasını istemiyoruz” diye konuştu. Köydeki kar yağışı sürüyor.
Kar yağışının olmadığı kent merkezinde ise hava sıcaklığı 3 dereceye kadar düştü. Meteoroloji yetkilileri yağışların karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini bildirdi.
DEREKÖY’DE DE KAR VAR
Kırklareli’nin Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda dün geceden itibaren aralıkla süren kar yağışı nedeniyle Demirköy ilçesi beyaza büründü. Kar kalınlığı 5 santime ulaşan ilçede kara yolları ekipleri kar küreme çalışmalarına başladı.

ACZ(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)