Sinan BİLGİLİ-Taner YENER/İSTANBUL, () EDİRNEKAPI Şehitliği'nde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23. Zırhlı Tümen Taktik Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Şengün ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

"UNUTULMADIĞINIZI, UNUTULMAYACAĞINIZI BİRKEZ DAHA TEKRAR ETMEK İSTİYORUM"
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından saygı atışı yapılıp Türk bayrağı göndere çekildi. Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şeref defterini imzaladı ve yazdıklarını okudu. Vali Mutlu, şeref defterine şunları yazdı:

 "Kahramanlıklarımızın kaynağı vatan ve millet sevgisidir. Bugün ülkemizde huzur, dirlik ve düzen içinde yaşıyor olmamızı sizlere borçluyuz. Sahip olduğumuz bütün değerleri bizlere armağan ettiğiniz torunlarınız olarak ne kadar övünsek azdır. Bu gurur ve mutlulukla siz şehitlerimizi gönüllerde yaşatarak ülkemizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz. İnanıyorum ki yarınlarımız bugünlerden daha güzel daha parlak olacaktır. Vatanın asil evlatları, Çanakkale ruhu her daim aynı şevk iman ve inançla yaşayacaktır. Bu güzel vatanımız, şanlı bayrağımız, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz bizlerin kutsal emanetleridir. Üzerinde sonsuza kadar özgür yaşayacağımız bu vatan topraklarına her zaman aynı kararlılıkla sahip çıkacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden silah arkadaşlarını ve vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Unutulmadığınızı, unutulmayacağınızı birkez daha tekrar etmek istiyorum. Ruhunuz şad olsun."

1. Ordu Komutanlığı adına törende konuşan Topçu Binbaşı Mehmet Ali Yergin de "Tarihin sayfaları onun kahramanlık örnekleriyle doludur. Şehitlik son rütbesidir askerin. Oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit anne ve babaların günüdür. Terörle mücadelede pek çok erimizi, astsubayımızı, subayımızı, generalimizi, polisimizi, diplomatımızı, imamımızı... Hatırlayın onu... 2 buçuk 3 sene önce kafasına sıkmışlardı. Yeni atanmış imamı.. Doktorumuzu ve öğretmenizi mi şehit verdik. Onlar kahramandı, cesurdu, canlarını büyük Türk milleti için verdiler. Aziz şehitlerimiz sizlere minnettarız. Sizi unutmayacağımız" dedi.

KARANFİLLER BIRAKTILAR
Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Mutlu, Tümen Komutanı Şengün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Altınok ile şehit yakınları, polis ve kara şehitliğine karanfiller bıraktı. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret ederek karanfil bırakan Mutlu, Topbaş, Şengün ve Altınok dua etti.

SB (MK) (FOTOĞRAF)