BALKANLAR üzerinden soğuk hava dalgasının beklendiği Edirne'de, bugün güneşli havayı görenler soluğu park ve sokaklarda aldı. Gece sıfırın altında 2 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı gündüz 8 derece ölçüldü. Meteoroloji gece yarısından itibaren kar uyarısı yaptı.
Aralık ayında güneşi gören Edirneliler cadde, park ve çay bahçelerine akın etti. Öte yanden, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle eldiven, bere ve atkı satışları arttı. Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda esnaf olan Süleyman Kolanlarlı, geceleri sıfırın altına düşen soğuk hava nedeniyle özellikle eldiven ve bere satışlarının arttığını anlatarak, "Bugünlerde satışlarımız arttı. İnsanlar soğuktan korunmak için atkı, bere ve eldiven alıyorlar. Kış mevsiminde, sağlığımız için bere, atkı ve eldiven kullanmamız gerekiyor. En fazla çocuk ürünleri satılıyor. Eldiven, bere ve atkıları 5 ile 20 lira arasındaki fiyatlarda satışa sunuyoruz" dedi.
KAR BEKLENİYOR
Edirne'de havanın bugün güneşli olmasına rağmen, meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren bölgede soğuk hava dalgasının beklendiğini, kentte gece yarısından itibaren kar yağışının başlayacağını bildirdi.