EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde inşa edilen 736 konutun kura çekimi duygusal anlara sahne oldu.
Keşan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanlık Dere mevkiinde yapılan ve dar gelirli ailelere verilecek olan '1+1' 428, '2+1' 308 olmak üzere 736 sosyal konutun kura çekimi Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Çekilişe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Arzu Bozok Keleş, TOKİ Sosyal Konutları Proje Sorumlusu Hüseyin Şerif, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Çekiliş öncesi bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Arzu Bozok Keleş, “Bakanlığımız insan odaklı ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ifadesiyle karşılık bulan hizmet felsefesiyle ülke genelinde sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmektedir. Bu çerçevede tüm sosyal hizmet ve yardım veren kurumların tek çatı altında toplanmasını amaçlayan 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuş olup, sosyal yardım faaliyetleri de bu bakanlık çatısı altında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sosyal yardım faaliyetlerini, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik fonu kaynaklarını kullanarak ülke genelinde tüm il ve ilçelerde bulunan 973 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla yürütmektedir” dedi.
Daha sonra ise kura çekimi için protokol üyeleri sahneye davet edildi. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından '1+1' daireler için çekilen ilk kurada Yenimescit Mahallesi’nde tek katlı bir evde yaşayan Yaşar Onuk çıktı. Alkışlarla sahneye davet edilen Onuk, “Çok sevinçliyim. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Arzu Bozok Keleş tarafından çekilen kurada ise zihinsel engelli Asya Kantar’ın ismi çıktı. Asya Kantar, babası Fikret Kantar ile birlikte çıktı.
Yaklaşık 3 saat süren kura çekilişine, bazı ailelerin engelli çocukları bazılarının ise bebekleri ile gelmeleri dikkat çekti.