EDİRNE’de, Vali Hasan Duruer ve eşi Zeliha Duruer, Cumhuriyetinin kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü nedeniyle Ekmekcizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda Cumhuriyet Resepsiyonu verdi. Resepsiyona Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu’da katıldı.

Cumhuriyet Resepsiyonu'na ev sahipliği yapan Edirne Valisi Hasan Duruer ve eşi Zeliha Duruer, davetlileri kapıda karşıladı ve tokalaştı. Resepsiyona seçim bölgesi olan Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da eşi ile birlikte katıldı. Karşılama törenin ardından kokteyle geçildi. Davetlilere soğuk mezenin yanı sıra köfte, et döner, börek, meşrubat ve içki ikram edildi.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süslenen Ekmekcizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda orkestra da Atatürk’ün sevdiği şarkıları çaldı.

Davetlilere hoş geldiniz konuşması yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, bu yıl bayram kutlamalarında çok coşkulu ve kalabalık bir görüntü gördüğünü belirterek, Edirnelilere teşekkür etti.

ATATÜRK YORUMU ALKIŞ ALDI

Ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi: 

"Cumhuriyetimizin 90’ncı yıldönümünde aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Bayramınızı kutluyorum. İnşallah 75 milyon cumhur olarak yarınlara daha çok umutla, güvenle bakacağımız bayramları hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum. Ülkemiz 4 bir yanından işgal edilen bir ülke iken, millet adını bir sürü hesapların yapıldığı bir dönemde bu milletin bağrından Selanikten çıkan bir lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘Hayır bu millet bağımsız bir millettir. Bu millet asla kimsenin boyunduruğunun altına girecek bir millet değildir. Bu milletin gen yapısı, fıkratı sizin hesaplarınıza teslim olmaz’ diyerek verdiği mücadele ile genç cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağımızın altında bugün geleceğe umutla ve güvenle baktığımız onun bize miras olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaşmak adına el birliğiyle çalışıyoruz ve hep birlikte çalışacağız.”

Bakan Müezzinoğlu’nun Atatürk hakkında söylediği sözler, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Resepsiyon, Bakan Müezzinoğlu ve Vali Duruer eşleriyle birlikte cumhuriyet pastasını kesmesinden ardından sona erdi.