BALKANLAR üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisinde olan Edirne ve Kırklareli’nde hafif kar yağışı görüldü.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü Edirne’de sabaha karşı başlayan hafif kar yağışı kısa sürede etkisini yitirdi. Yüksek kesimleri beyaza bürüyen kar yağışının gün içerisinde karla karışık yağmur halinde devam etmesi bekleniyor. Karayolları ve belediye ekipleri olası kar yağışı için hazır bekletiliyor.
BUZLANMAYA KARŞI SOLÜSYON
Kırklareli’nde ise soğuk ve yağışlı hava gün gece yarısı etkisini gösterdi. Yüksek kesimlerde hafif kar yağışı sonucu araçların üzeri ve çatılar beyaza büründü. Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, buz tutmaması için yollara solüsyon sıkarak önlem aldı. Demirköy İlçesi ile Dereköy Beldesi'nde etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 5 santimi buldu. Karayolları 15’inci Şube Şefliği, Dereköy Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkacak sürücüleri, araçlarına kar lastiği takmaları ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı.
SARAY’DA KAR YAĞIŞI
Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde de sabah erken saatlerde hafif kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olduğu ilçede belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaparken, etkili olan soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkiledi.