EDİRNE’de kestirdiği ağaçlar nedeniyle eleştirilen Vali Hasan Duruer, bu kez Tunca Nehri kenarındaki alanda fidan dikti. Tarihi eserlerin önünde büyük ağaç dikilmemesi gerektiğini ifade eden Duruer, "Her ne kadar ağaç kesmekle gündeme gelsek de kestiğimizin 100 mislini dikiyoruz. Ağacın dikileceği ve dikilmeyeceği yerler vardır. Tarihi eser önüne diktiğinizde önünü kapatıyor, kesmemizin sebebi budur" dedi.
Tunca Nehri kenarındaki Devlet Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü tarafından istimlak edilen bölgede ağaçlandırma çalışmaları başladı. Tunca ve Meriç ormanı haline getirilecek alanda bugün ilk fidan dikimi Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, DSİ 11’inci Bölge Müdürü Yunus Algın, Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi tarafından yapıldı.
Meriç ve Tunca nehir kenarlarının ağaçlandırılarak orman haline gelmesi için yeni bir proje başlattıklarını ifade eden Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, "Meriç ve Tunca nehirleri ile devamındaki 38 hektarlık alanda 'Meriç ve Tunca Şehir Ormanı' adı altında proje geliştirdik. Bu alanda çınar, katalpa, ıhlamur, fıstık çamı, andız fidanı dikeceğiz. Bu alanlarda 8 bin adet fidan dikimi olacak. 190 bin liralık bir projeyi bugün başlattık" dedi.
'KESTİĞİMİZİN 100 MİSLİNİ DİKİYORUZ'
Çizmelerini giyerek alana gelen Edirne Valisi Hasan Duruer ise sürekli olarak kestirdiği ağaçlar gündeme gelerek eleştirildiğini ifade ederek kesilen ağaçlar yerine 100 misli fidan diktiğini söyledi. Duruer, "Edirne’de yapılan tüm ağaçlandırmayı önemsiyoruz. Geçen yıl valilik imkanlarıyla 100 bin ağaç dikimi yaptık. Her ne kadar ağaç kesimiyle gündeme gelsek de kestiğimizin 50 mislini, 100 mislini dikiyoruz. Ağaç dikilmesi gereken yerler vardır, dikilmemesi gereken yerler vardır. İstediğiniz büyüklükte ağaç dikebilirsiniz. Tarihi eserin önüne diktiğiniz eserin güzelliğini kapatmış oluyorsunuz. Sürekli gündeme geliyor, kesmemizin nedeni de bu. Bu seferde yine orman teşkilatına destek vererek bundan sonraki çalışmalara da müştereken devam edeceğiz" diye konuştu.
HİÇ CENAZE GÖMMEDİN Mİ?
Açıklamaların ardından Vali Duruer ve beraberindekiler alandaki ilk fidanın dikimi gerçekleştirerek toprak attı. Bu sırada Vali Hasan Duruer yanında olan ve fidan köküne toprak atmakta güçlük çeken Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’e dönerek "Hiç cenaze gömmedin mi sen?" diye sordu. Prof. Dr. Yörük ise "Ellerin nasırlanması lazım" diye karşılık verince ikili arasında gülüşmelere neden oldu.
Orman haline getirilerek yerleri gezen Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindekiler daha sonra alandan ayrıldı.