AHIRIN ÇATISINDA KURTARILMAYI BEKLİYOR
Sağanak yağmur nedeniyle, Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde bulunan büyükbaş hayvan çiftliği sular altında kalırken, çobanlık yapan Şemsettin Ökten ahırın çatısına çıkarak yardım istedi. Bölgeye sevk edilen Tekirdağ AFAD ekipleri ve jandarma Ökten’in kurtarılması için çalışma başlattı.
Şiddetli yağmur yağışı Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde bazı bölgelerde sele neden oldu. Ulaş Mahallesi’nde bulunan büyükbaş hayvan çiftliğinde çobanlık yapan Şemsettin Ökten, sel sularının aniden yükselmesi ve yolları kapatması üzerine ağırın çatısına çıkarak yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye Tekirdağ AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, Ökten’in kurtarılması için çalışma başlattı. Aynı mevkide bulunan başka bir çiftlikte mahsur kalan bir çoban ise AFAD ve jandarma ekiplerince kurtarıldı.
KÖPRÜ ÇÖKTÜ
Yağışın şiddetini arttırmasından dolayı Ulaş ve Karamehmet Mahallerini birbirine bağlayan Karadere Köprüsü çökerek, ulaşama kapandı. Çoru-Edirne D100 Karayolu’nda ise Ergene Nehri’nin taşması sonucu araç trafiği güçlükle sağlanıyor.

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () -

FOTOĞRAFLI