Yüksel KOÇ / İstanbul, () İki kişinin ölümü ile sonuçlanan arabalı vapur kazasından sağ kurulan Ebru Güleren Yılmaz ve teyzesi Mine Dalkılıç soruşturmayı yürüten savcıya müşteki sıfatıyla ifade verdi. Kazada ölen 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz'ın, serbest bırakılan şüphelilerden şikayetçi olduğunu belirerek, “Bir an önce cezalarını çekmelerini talep ediyorum" dediği öğrenildi. Mine Dalkılıç ise ifadesinde, “Denizdeydik. Karanlıktı, el yordamıyla Ece Su'yu aradım, ama bulamadım, bulamadım" söylediği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek'e müşteki sıfatıyla dün ifade veren Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz, olay gün Harem'e gitmek için Sirkeci arabalı vapur iskelesine gittiklerini hatırlattı. Ebru Güleren Yılmaz'ın ifadesinde, gemide bulunan görevlinin, telsizle iskelede bulunan görevliye, 'İki araçlık yer var, gönderebilirsin' demesi üzerine gemiye yönlendirildiklerini söylediği öğrenildi. İki görevli arasında geçen bu konuşmayı duyduğunu söyleyen Ebru Güleren Yılmaz, vapurun kapağına doğru gittiği sırada arkada oturan teyzesi Mine Dalkılıç'ın, “Gemi hareket ediyor" sözlerini duyduğunu söyledi.

"KIZIM,'ANNE, ANNE' DİYE BAĞIRIYORDU"
Aynı anda bağırtı olduğunu, gaza bastığını, arka tekerleğin kapı ile iskele arasına kaldığı için vapura çıkmayı başaramadığını söyleyen Ebru Güleren Yılmaz'ın, “Bu şekilde denize doğru araba kaymaya başladı. Denize doğru düştüğümüzde kızım Ece Su da, 'anne', 'anne' diye bağırmaya başladı" diye ifade verdiği öğrenildi.
Denize düşen aracın içinden kapıyı açarak çıkığını söyleyen Ebru Güleren Yılmaz, yüzeye çıktığında atılan can simidi ile kurtarıldığını belirtti. Bu sırada annesi, teyzesi ve kızının durumunu bilmediğini söyleyen Ebru Güleren Yılmaz'ın olay nedeniyle herhangi bir kusurunun olmadığını söylediği öğrenildi.
Kızı ve annesinin iskele ve gemideki görevli ile vapur kaptanının ağır kusuru sonucu öldüğünü söyleyen Ebru Güleren Yılmaz'ın, “Bu kişilerin bir an önce cezalarını çekmelerini talep ediyorum" sözleri ile şikayetçi olduğu belirtildi

TEYZE DE İFADE VERDİ
Kazada sağ kurtulan Ebru Güleren Yılmaz'ın teyzesi Mine Dalkılıç da müşteki sıfatı ile ifade verdi. Ece Su ile arka koltukta oturduğunu söyleyen Mine Dalkılıç'ın, “Aracı kullanan Ebru Güleren Yılmaz, 'Acelemiz yok, bekleyebiliriz' dediği halde vapura yönlendirildiklerini" söylediği öğrenildi.

'KARANLIKTI, ECE SU'YU BULAMADIM, BULAMADIM'
Vapura doğru hareket ettiklerinde vapurun da hareket etmeye başladığını söyleyen Mine Dalkılıç'ın, “Arkaya dönüp baktığımda suya doğru kaydığımızı gördüm. Panikledim. Bu sırada Ece Su, 'Anne korkuyorum' diye bağırmaya başladı. Ben bu sırada kapıya yöneldim ve biz bu sırada battık. Karanlık olduğu için el yordamıyla Ece Su'yu aramaya çalıştım ama bulamadım, bulamadım" diye ifade verdiği öğrenildi. Otomobilin camından çıktıktan sonra yüzeye çıktığını, atılan can simidi ile kurtarıldığını söyleyen Mine Dalkılıç, aracı kullanan Ebru Güleren Yılmaz'ın olayda kusuru olmadığını söyledi.
(BB)