Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Karainbeyli Köyü'nde bulunan, Rumeli Fatihi Gazi Süleymanpaşa'nın komutanlarından Ece Bey anıt mezarı, kentte faaliyet gösteren İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. tarafından restore edilerek ziyarete açıldı.
Açılış törenine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'nci Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, İÇDAŞ yöneticileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ve Karainbeyli köy halkı katıldı. Ece Bey'in anıt mezarına çiçek bırakılması ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Gelibolu Kaymakamı Kemal Nazlı "660 yıl önce Gazi Süleyman Paşa'nın emrinde bir komutan olarak tarihi Gelibolu yarımadasını fetheden Ece Bey, Ece Ovası'na ve Eceabat ilçesine adını vermiştir. Türk sancağını Avrupa topraklarına ilk taşıyan Türk beylerinden Ece Bey'in anıt mezarını ecdadımıza saygı ve sahiplenmeyle tarihi yarımadaya kazandıran İÇDAŞ ailesine şükranlarımı sunuyorum. Ece Bey anıt mezarının, genç neslimizin kahramanlarını tanımasına ve diğer bütün kahramanlarımızın bu şekilde sahiplenilmesine vesile olmasını istiyorum" dedi.
Kaymakam Namık Kemal Nazlı, törende İÇDAŞ temsilcisi Şehnaz Doğruyol'a teşekkür plaketi verdi. Ece Bey ve tarihi yarımadadaki şehitlerin anısına mevlit okunmasıyla tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI