Süleyman KAYA/İSTANBUL,() EBOLA şüphesiyle gözlem altına alınan İtalyan Elisa Sedoni yapılan testlerden virüsü taşımadığı ortaya çıktı. Elisa Sedoni, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çiçeklerle taburcu edildi.

Nijerya'dan THY Uçağı ile gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan uyruklu 23 yaşındaki Elisa Sedoni, yüksek ateş ve kusma şikâyeti nedeniyle gözlem altına alındı. Sedoni özel donanım sağlanan 112 Acil Ambulansı ve şeffaf karantina kabini ile İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmişti. Elisa Sedoni, hastane'de yapılan ileri tetkikler sonucunda Ebola virüsü taşımadığı belirlenerek saat 12.00'de taburcu edildi.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doktor Ömer Sarılar, İtalyan kadın yolcunun Çad'da 1 ay kalıp aktarma sırasında Nijerya'da bir saat kaldığını belirterek, "Uçakta yüksek ateş ve kusma şikayetinde bulunuyor. İstanbul'un Avrupa yakasında enfeksiyon hastalıkları konusunda hastanemiz sorumlu olduğu için karantina altına alındı. Burada yaptığımız tektikleri Hamburg'da bulunan referans labratuarına yolladık ve negatif geldi. Bu arada ishali ve ateşi tedavi edildi. Çok şükür yine mutlu sonla italyan Elisa hanımı ülkesine gönderiyoruz. Burada kaldığı sürece kendisi çok sıcak davrandı. Biraz sıkıntı çektiler ama tahliller negatif çıktı memleketlerine gönderiyoruz. Sağlık Bakanlığı bilim kurulu bu konu ile ilgli olarak takip, tedavi ile ilgili bir belge yayınladı. Herşey buna uygun olarak kitabi olarak yapılıyor. Bakanlığın tüm kurumları hep birlikte çok iyi bir şekilde imtihan verdik. Bundan sonra inşallah hasta olmaz fakat olursa da biz gereğini yapacağız bu konuda da tecrübelendik" dedi.
Elisa Seloni ve erkek arkadaşı THY aracıyla Atatürk Havalimanı'na gönderildi.

(FOTOĞRAFLI)