DÜZCE Belediyesi ve Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'deki iç savaştan etkilenen insanlar için 'Bir lokma, bir hırka' sloganıyla yardım kampanyası başlattı.
Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği, belediyenin önündeki meydanda kurulan TIR'da 10 gün boyunca yardım toplayacak. Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Bayram, TIR'a gelerek derneğin başkanı Ali Kasım ile görüştü. Başkan Bayram, 150 lira yardımda bulunarak kampanyaya katıldı.
Bayram vatandaşları yardım kampanyasına katılmaya davet ederek, "Bu dünyada yaşadığımız süre içinde karşılaşabileceğimiz en büyük felaketlerin başındadır savaş. Maalesef sınırımızdaki bazı ülkeler de kendi içinde savaş halinde ve hakikaten insanlık dramı yaşanıyor. Biz ülke olarak, Türk insanı olarak bu tür felaketlere duyarsız kalamayız. Türkiye'nin birçok yerinde kampanyalar düzenleniyor, biz de Düzce'de ikincisini düzenliyoruz. Düzceliler daha önce düzenlediğimiz kampanyaya çok büyük ilgi göstermişlerdi ve bilsinler ki yaptıkları tüm yardımlar son damlasına kadar yerine ve amacına ulaşmış oldu. Şimdi de kış ayları, televizyonlarda da görüyoruz oradaki çocukların, insanların halini, onlara ulaşacak önemli yardımlar toplamak üzere başlattık kampanyayı" dedi.