DÜZCE Sivil Toplum Platformu yolsuzluk operasyonu ile millet iradesinin yok edilmek istendiğini öne sürerek hükümete destek verdi.
Düzce Sivil Toplum Platformu'nun Belediye Meydanı'ndaki basın açıklamasına Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş ve yaklaşık 300 kişi katıldı. Meydanda toplananlar, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin fotoğrafının bulunduğu 'ABD elçisinden itiraf gibi şok sözler: Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz', 'Şimdi dua zamanı', 'Siyasal işgale hayır', 'Milli iradeyi çiğnetmeyeceğiz', 'Dik dur eğilme bu millet seninle' ve 'Ekonomik işgale hayır' yazılı dövizler taşıdı. Meydanda toplananlar memleketin gidişatı için dualar etti.
Platform adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç sinsi senaryolarla millet iradesini yok etmeye çalışanların cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Bu operasyon Erdoğan'sız bir Türkiye operasyonudur. Bu operasyon Türkiye'yi değersizleştirme projesidir. Kimse aklımızla alay etmesin. Bu operasyon seçimlere üç ay kala bir algı ve kanaat oluşturma projesidir. Biz bu filmi merhum Adnan Menderes'in asılması olarak izlemiştik. 1980 Kenan Evren darbesi olarak izlemiştik. 28 Şubat post-modern darbesi adıyla izledik. Senaristler de değişse, figüranlar da değişse, bu filmi daha önce izledik. Oynanan oyunun farkındayız. Bu oyunu bozacak, milli iradeyi kimseye çiğnetmeyeceğiz" dedi.