İZMİR'in Buca İlçesi'nde oturan Fethiye Şen, Rana Dirin'in annesinden aldığı ve alışveriş sırasında düşürdüğü 4 bin 650 Euro'yu bulunca Güven Timleri'ne teslim etti. Polis merkezine giden ve paranın burada olduğunu öğrenince çok sevinen Rana Dirin, Şen'e hediye vermek istediğini, ancak onun vatandaşlık görevini yaptığını belirterek kabul etmediğini belirtti.
Almanya'da oturan ve bir süre önce İzmir'e gelen 45 yaşındaki Rana Dirin, dönmeden önce alışveriş yapmak için Buca İlçesi Forbes Caddesi'ne gitti. Burada yürürken, annesi Ayla Dirin'den emanet olarak aldığı 4 bin 650 Euro'yu düşürdü. Aynı caddede alışveriş yapan Fethiye Şen, zarf içindeki paranın çevreye saçılmak üzere olduğunu fark edince hemen topladı ve caddede görevli Güven Timleri'ne teslim etti. Tutanak karşılığı parayı alan polis ekipleri de daha sonra Şirinyer Polis Merkezi'ne bıraktı.
Bir süre sonra, paranın yanında olmadığını fark eden Rana Dirin, Şirinyer Polis Merkezi Amirliği'ne gitti. Paranın burada olduğunu öğrenince şaşırıp, sevindi. Dirin, şunları anlattı:
"Annemin bana emanet ettiği parayı düşürmüşüm. Yolda bulan bir hanımefendi, polise teslim etmiş. Aslını söylemek gerekirse bulunacağına dair çok umudumuz yoktu, ama 'Polise gidelim' dedik. Buraya geldiğimizde, tebessümle karşılaştık, polislerin 'Nasıl olsa para bulunamaz neden geldiler ki' diye düşündüklerini sandık. Daha sonra paranın burada olduğunu öğrendik ve çok mutlu olduk. Parayı bulan hanımefendi ile polislere çok teşekkür ediyorum. Parayı bulan hanımefendiyle görüştüm, vatandaşlık görevini yaptığını söyledi, söylenecek söz bulamıyorum. Bir hediye vermeyi düşündük.'Kim olsa aynı şeyi yapardı' dediği için ne yapacağımı bilmiyorum."
Polis ekipleri, 4 bin 650 Euro'yu Rana Dirin'e teslim etti. Düşürdüğü parasını alan Dirin, Almanya'ya dönmek üzere uçağa binmek için Adnan Menderes Havalimanı'na gitti.

FOTOĞRAFLI