AMASYA'nın Dere Mahallesi’nde vatandaşlar, Zincirli Kaya tepesinden kopan kaya parçaları nedeniyle korku içinde yaşadıklarını belirterek yardım istedi.
Dere Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Zincirli Kaya tepesinden kopan parçaların evlerinin üzerine ve bahçelerine düştüğünü belirterek tedirgin olduklarını söyledi. Bu yüzden mahallede birçok insanının da başka yere taşındığını belirten mahalle sakinlerinden 42 yaşındaki Murat Abacı ve eşi 40 yaşındaki Ayşe Abacı, kaya düşer korkusuyla geceleri uyuyamadıklarını dile getirdi. Mahalleye afet bölgesi olması nedeniyle yeni imar izni verilmediğini ifade eden Murat Abacı, "Kayanın düştüğü ev enkaza dönüyor. Çok büyük zarar görüyor. 10 yıl önce 50 hane afet evi yapılarak taşındı. Şimdi bize de afet evi yapılarak taşıyacaklarını söylemelerine rağmen bir gelişme olmadı, yıllardır bekliyoruz" dedi.
ODUN KESERKEN KAYA PARÇALARI DÜŞTÜ
Ayşe Abacı'da 3 gün önce evinin yanında odun kestiği sırada kaya parçalarının düştüğünü söyleyerek, "Tam odunları aldım kapıdan çıktığım an arkamdan gelen gürültüyle bahçeye kaçtım. Az önce odun kestiğim yere koskoca en az 70-80 kiloluk 3 kaya parçası düştü. Gelirimiz yok kiraya çıkamıyoruz. Burada tüm mahalle Allah’a emanet yaşıyoruz. Şimdiye kadar çok ev oturulAmaz hale geldi ama can kaybı olmadı. Ama bu olmayacak anlamına gelmemeli ve yetkililer burada bir facia yaşanmadan sorumunuza çare bulmalı" diye konuştu.
Amasya Belediyesi yetkilileri ise Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Fethiye Mahallesi Pir Sinan Sokak ve Dere Mahallesi'nde düşme tehlikesi bulunan kaya parçaları için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.