MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne dünyanın en pahalı kiralık (charter) yatı olan 'Lauran L' demirledi.
2013 yılındaki 'dünyanın en büyük yatları listesi'nde 44'üncü sırada yer alan 90 metrelik 'Lauran L' yatı, Cennet Adası önünde bulunan koya demirledi. Dev yatın kiralık olduğu ve 1 haftalık kirasının 695 bin Euro, yani yaklaşık 2 milyon TL'den başladığı öğrenildi. Bu rakamlara göre yat, dünyanın en pahalı kiralık yatı olarak gösterildi.
Alman şirketi Cassen-Werft tarafından 2002 yılında çelik gövde üzerine inşa edilen yat, 18 süitinde toplam 40 kişiyi konuk edebiliyor. Konuklara 31 kişilik personel hizmeti verilen yatta SPA odası, 2 sürat teknesi, 1 jetski ve helikopter pisti yer alıyor. 14 knot hıza ulaşabilen yatta ayrıca akvaryum, jakuzi, sauna, buhar odası, spor salonu, aromaterapi odası, dinlenme odası, güzellik merkezi, masaj odası, konferans salonu, kütüphane ve yemek odası bulunuyor.
RUS MİLYARDERİN YÜZER KARARGAHIYDI
Lauren L'nin inşa edildikten sonra Rus petrol zengini Mikhail Khodorkovsky tarafından 'Yüzer Karargah' olarak kullanılmak üzere satın alındığı biliniyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçmişteki rakibi Khodorkovsky'nin hakkındaki yolsuzluklar nedeniyle 26 milyar dolar vergi cezasına çarptırılıp, 2005'te tutuklanmasının ardından yatı kimin sahiplendiği bilinmiyor.

DEB(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)