Facebook Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü, "Sınırlarını Zorla" adlı kitabın yazarı Sheryl Sandberg, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club özel toplantısının konuğu oldu.
Sandberg, Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişiye hitaben konuştu.
  KADININ KADINA DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL Kadın ve erkeklerin iş yaşamlarında yaşadıkları sıkıntıları karşılaştırmalı olarak anlatan Sandberg, bir kadının başarısının isteğe, şansa ve çok çalışmasına bağlı olduğunu ifade etti. Dünyada kadın lider beklentisinin düşük olduğunun altını çizen Sandberg, şöyle konuştu:  "Dünyada kadın lider oranı yüzde 4. Bu oran ABD'de ise çok daha düşük. Üstelik 10 yıldır bu oran artmıyor bile. Özellikle Silikon Vadisi'nde temsiliyet oranı çok düşük. Gelişmiş ülkelerde önceki yıllarda yüzde 35'ten yüzde 13'e düştü. Dünyanın her yerinde durum böyle. Kadınlar bilgisayar bilimlerinde olmaktan ziyade biyoloji ve diğer bilim dallarını tercih ediyor. Bu branşlarda kariyer hedefi yapıyor. Kadının kadına desteği de yeteri kadar değil. En büyük köstek te başka bir kadından geliyor. Kadınlar bir ortamda bulunmak için rekabet etmek zorundalar." Sandberg, konuşmasının ardından "Sınırlarını zorla" isimli kitabını imzaladı.