Enver ALAS / İSTANBUL, () İstanbul'da yaşayan Samsunlular tarafından kurulan çeşitli sivil toplum örgütleri, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 74 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan hemşehrileri Furkan Bayrak'ı ödüllendirdi.
Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Furkan Bayrak'a başarılarından dolayı İstanbul'da faaliyet gösteren, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) ile Anadolu Samsunlular Dernekler Federasyonu (SAMDEF) tarafından ödül verildi. Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 74 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Samsun Bafralı Furkan Bayrak'ın başarısına Samsunlu sivil toplum kuruluşlarından destek verdi. Yenibosna'da bir Bafralı işadamının yiyecek tesislerinde düzenlenen törenle Furkan'a SAMKON ile SAMDEF genel başkanları tarafından birer cumhuriyet altını ile çeşitli ev eşyası hediye edildi.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ BUNDAN SONRA DA VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Törende bir konuşma yapan SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, dünya şampiyonu Furkan Bayrak'ın başarısıyla büyük gurur duyduklarını belirterek, "Kendisi hem Türkiye'yi hem de Samsun'u bütün dünyada başarılı bir şekilde tanıtmıştır. Bundan sonra Samsunlu kardeşlerimizin bu başarıları kazanması için konfederasyon olarak elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. SAMDEF Genel Başkanı Dilek Kiraz ise başarılarından dolayı Furkan Bayrak'ı tebrik ederek, "Kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz. Biz federasyon olarak kendisine her türlü desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi.

"OLİMPİYATLARDA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM"
Furkan Bayrak, Türkiye'yi dünya şampiyonasında başarıyla temsil ettiğini dile getirerek yaşadığı mutluluğu anlattı. Bayrak, "Türkiye'ye döndüğümde çok güzel bir şekilde karşılandık. Beni yalnız bırakmayan ve her türlü desteği veren Samsunlu büyüklerime teşekkür ediyorum. Seneye İstanbul'da Avrupa Şampiyonası olacak. İnşallah orada ve de olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyorum" diye konuştu.