Ankara'da yapılan Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası'nda büyük bir ayıp yaşandı. 6 gün süren şampiyonaya devlet bürokrasisi, açılış dışında ilgi göstermedi.

Dünya ülkelerinin bir çoğunda sosyal sorumluluk olarak değerlendirilen "Engelli" sporlarına Türk bürokrasisi ilgi göstermedi. Ankara Spor Salonu'nda 6 gün süren şampiyonaya devlet bürokrasisi, açılış dışında hiç ilgi göstermezken, Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Gençlik ve Spor il Müdürü Burhan Başoğlu, Ankara il Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, şampiyona boyunca salona uğramadı.

Şampiyonanın açılış törenine oğlu da engelli olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz katıldı. Davetli olmadığı halde eski Gençlik ve Spor Genel Müdürleri Mehmet Atalay ve Yunus Akgül ise açılış sırasında salonda yer aldı.

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür de Türkiye Milli maçında değil, Yunanistan-Portekiz karşılaşmasında salona uğradı ve milli sporcularla tribünde kısa bir süre sohbet edip resim çektirdikten sonra salondan ayrıldı. Ayrıca kapanış törenine de bürokrasiden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

EA(SSA)