DÜNYA Kuran-ı Kerim'i güzel okuma şampiyonu Iraklı Hafız Remzi Er, geldiği Elazığ’da, büyük bir ilgiyle karşılandı. Er; İzzet Paşa, Bahçelievler ve Saray camilerinde Kuran okudu.
1988 ve 1990 yılında İran ve Fas’ta yapılan Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında 2 kez Dünya Şampiyonu olan hafız Remzi Er, Bağdatlı olduğunu ve eşinin Türk olduğunu belirterek, "Elazığ'a ziyaret düşüncesiyle geldik. Burada ahbaplarımızı, sevdiklerimizi ziyarete geldik. 1988 ve 1990 yılında İran ve Fas’ta yapılan yarışmalara katıldık. Allahımıza hamdolsun, güzel bir şekilde insanlarımıza Kuran-ı Kerim’i sevdirmek için birinciliği elde ettik. Türkiye’de, gerek Avrupa’da gerekse birçok İslam ülkesinde davet üzerine Kuran-ı Kerim’i sevdirmeye gayret ediyoruz. Ben aslen Bağdatlıyım, hanım Türk. Türkiye’den evliyiz. Aynı zamanda şu anda Almanya’da yaşıyorum. 5 yaşımdan itibaren Kuran aşığıydım. Rahmetli babam bize sevdirdi. Sabahları erken kalkıp beraber namaz kılardık. Ardından 45 dakika 1 saat arası Kuran-ı Kerim dinlerdik. Bende 10 yaşımda başladım. 11 yaşıma girmeden Kuran hafızlığını tamamladım. Diğer ülkelerde yoğun bir şekilde ziyaretler olsun, tilavetler olsun, işte bu günümüze kadar elhamdülillah geldik. Şimdilik Elazığ’dayız" dedi.
18 yıllık bir eğitim sürecinden geçtiğini anlatan Er, Kur'an ı Kerim'i okumak isteyenlere de tavsiyelerde bulunarak, "Kuran-ı Kerim’i bizim gibi okumak isteyenlere, önce şunu tavsiye ederim; Kuran-ı Kerim’i herkes okur ama Kuran-ı Kerim’i yaşamak önemli. Riya için, ticaret için okunmaması gerekiyor. Yarışmalar her sene yapılıyor. Mesela Dubai’de her sene Ramazan'ın ilk başından, sonuna kadar Kuran-ı Kerim uluslararası yarışmaları yapılır. Biz davet ediliyoruz ama gitmemeye çalışıyoruz. Çünkü sahayı başkalarına da bırakmak lazım. Her zaman ben gideyim kazanayım düşüncesi enaniyet olur. Sahayı biz takip ediyoruz zaten. Onun için insanlarımıza güzel bir şekilde tavsiyelerde bulunuyoruz. Okusunlar, hafız olsunlar. İlle futbolcu, sanatçı olmak değil, bu dünyada ehli Kuran olmak da var" diye konuştu.
Hafız Remzi Er, Saray Camii'nde ezan okuduktan sonra kılınan öğlen namazının ardından Kuran-ı Kerim okudu. Cami cemaatinin yoğun ilgisi ile dinlenen Er, daha sonra Elazığ’dan ayrıldı.

ŞG(GG/AK) (FOTOĞRAF)