TÜRKİYE'nin ilk kez katıldığı, Dünya Gençler Short Track Şampiyonası başladı. Şampiyonada Türkiye'yi ikisi kadın toplam 8 sporcu temsil edecek.
Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Buz Pateni Salonunda yapılan şampiyonaya 39 ülkeden 201 sporcu katıldı. Türkiye'yi kadınlarda Elif Özden ve Betül Yerdelen, erkeklerde ise Fırat Yardımcı, Davut Tahtacı, Menderes Eren, Burak Akar, Ersel Argun ve Muhammet Karadeniz temsil edecek.
Türkiye'nin Dünya Gençler Short Track Şampiyonası'ne ilk kez katıldığını belirten Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, "Daha önce bu tür organizasyonlara misafir olarak katılıyorduk. Ama şimdi iddialıyız. En azından yarı ve finalde koşacak sporcularımız olmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Seyircilerin desteği ve sporcularımızın gayreti ile bu işi başaracağımıza inanıyorum. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekten mutluyuz. Herşey çok güzel. Ülkemizi ikisi kadın toplam 8 sporcu temsil edecek" dedi.
Ücretsiz olarak düzenlenen şampiyonaya Erzurumlular, ilgi göstererek tribünleri doldurdular.
SHORT ZTRACK NEDİR
Short Track, kısa mesafe hız patenidtir. Kısa kulvar yarışlarında şerit işaretleri olmayan bir daire içinde yarışan altı patenciyle koşxulur. Sporcular arasında çarpışmalara da sık rastlanır. Ayrıca ayrıca dört kişilik takımların katıldığı bayrak yarışları da yapılır.

Tİ(KS/AÖ) FOTOĞRAF