Sezgin MADRAN/ ÇİNE (Aydın), ()-BALIKESİR'in Karesi İlçesi'nde düğünde gelinin dayısı Fatih Mehmet Çarkanat tarafından av tüfeğiyle öldürülen damat 27 yaşındaki Aytekin Vay ile babası 65 yaşındaki Nevzat Vay, Aydın'ın Çine İlçesi'nde yan yana toprağa verildi.
26 yaşındaki Gülten Aykurt ile Aytekin Vay çiftinin geçen perşembe günü Hacıilbey Mahallesi Zağnospaşa Caddesi'ndeki Onur Düğün Salonu'ndaki düğününde kan aktı. Gülten Aykurt'un saat 23.00 sıralarında, 10 V 8767 plakalı otomobiliyle düğün salonuna gelen dayısı Fatih Mehmet Çarkanat, sıcak havaya rağmen giydiği montunun altına sakladığı av tüfeğiyle salona girip, iddiaya göre, "Yeğenimi kimseye yar etmem" diye bağırmaya başladı. Ardından montunun altından çıkardığı tüfeğini gelin ve damadın oturduğu masaya doğru Çarkanat, tetiğe bastı. Göğsüne isabet eden saçmalarla kanlar içinde kalan damadın babası Nevzat Vay olay yerinde, ağır yaralanan damat Aytekin Vay da kaldırıldığı hastanede öldü. Olayda 7 kişi ise yaralandı. Yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Olay anında belinden çıkardığı tabancayla havaya ateş ederek kaçmak isterken polis tarafından üzerindeki rambo bıçağıyla yakalanan şüpheli ise işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
TABUTLARA AY- YILDIZ YAZMA ÖRTÜLDÜ
Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından damat ile babasının cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Baba ve oğlunun cenazesi Aydın'ın Çine İlçesi'ne Bölüntü Mahallesi'ne getirildi. Olayda yaralanan ve Balıkesir'de tedavileri süren anne Aliye Vay (59) ile çocukları Gültekin Vay (25) ve Murat Vay (29) cenaze törenine katılamadı.
Baba Nevzat Vay ile oğlu Aytekin Vay'ın cenazeleri helallik alınması için önce evlerine getirildi. Kardeşi Nevzat Vay ile yeğeni Aytekin Vay'ın tabutunu gören Kadriye Sağlam'ın (60) "kardeşim gitti" feryadı yürekleri dağladı. Üzgün olan arkadaşları Aytekin Vay'ın nişanında çekilen fotoğrafını ellerinden bırakmadı. Tabutlara ay yıldızlı yazma örtülürken baba ve oğlunun tabutları omuzda köy mezarlığına getirildi. Cenaze törenine Çine Belediye Başkanı CHP'li Enver Salih Dinçer'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup katıldı. Mezarlıkta kılınan namaz sonrası baba Nevzat Vay ile oğlu Aytekin Vay'ın cenazeleri yan yana toprağa verildi.
OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI
Olay anında düğün salonunda olduğunu ve kendisinin de ölümden döndüğünü söyleyen Nevzat Vay'ın dayısının oğlu 62 yaşındaki Mehmet Direk, "Düğün devam ederken yöresel oyunumuz olan Aydın zeybeğini oynuyorduk. Bir anda silah sesini duyduk. Bizim buralarda bu oyun oynanırken silah atılması adettir. Önce kurusıkı tabanca zannedip aldırış etmedik. Ancak Nevzat yere yığılınca silahın gerçek olduğunu ve silahı ateşleyen kişinin niyetinin farklı olduğunu anladık. Benden çok daha ağır 80-100 kiloluk bir adamdı. Engellemek için üzerine atladım. Bir süre yerde boğuştuk. O silahını ateşlemeye devam etti. Silah tutukluk yapmasaydı belki ben de şu an ölmüş olabilirdim" dedi. Yeğenin 3 yıldır düğün hazırlığı yaptığını ifade eden amca Yaşar Vay, "Telefonla görüşüp tanışmışlar. 3 yıldır düğünü bekliyorlardı. Düğün yapmak için Balıkesir'e gittiler. Şimdi oradan iki adamın cesedi geldi. Neden olduğunu bir türlü anlayamadık. Suçlunun cezasını çekmesini istiyoruz" diye konuştu.
Aytekin Vay'ın 6 yıl önce Bodrum'da turizm sektöründe çalışırken Gülden Aykurt ile tanıştığı, 3 yıl önce nişanlanarak düğün hazırlıklarına başladığı öğrenildi. 3 ay önce Bodrum'daki işinden ayrılan Vay'ın, Aykurt ile Balıkesir'de yaşamayı düşündüğü belirtildi.

FOTOĞRAF