Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, evlenen çiftlerin fotoğraf albümlerini kurgu fotoğraflar oluşturuyor. Çiftler fotomontaj tekniğiyle hazırlanan fotoğraflarda bazen ıssız bir adada, bazen ise yanan bir binanın önünde görülüyor.
Fethiye'de yeni evlenecek çiftler gelinlik, düğün salonu, düğün pastası gibi ihtiyaçlarına artık düğün fotoğrafçılarını da ekledi. Önceden stüdyoda bir kaç saat içerisinde halledilebilen fotoğraf çekimleri ilçenin doğal, tarihi ve turistik mekanlarına açılınca birkaç güne yayıldı. Fethiye'de dünyaevine giren gelin ve damatlar ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekanlara giderek fotoğraf çekimi yaptırmaya başladı. Fethiye'de fotoğrafçılık yapan Fatih Yılmaz ise düğün fotoğraflarına farklı bir boyut kazandırdı. Çiftleri gelinlik ve damatlıkla denize sokan, paraşütle havada uçuran fotoğrafçı, fotomontaj tekniği ile dijital ortamda yarattığı kurgu fotoğrafları gelin ve damatların düğün albümlerine sokmayı başardı.
YANAN EVLERİN ARASINDA
Gelin ve damatlar, kurgu fotoğraflarda bazen ıssız bir adada, bazen helikopterde bazen de yanan evlerin arasında görünebiliyor. Hayal dünyasının ön plana çıktığı fotoğraflar, çiftleri büyük masraflardan kurtardığı gibi görenleri şaşırtıp eğlendiriyor.
'EĞLENCE KATIYORUM'
Fotoğrafçı Fatih Yılmaz, artık gelin damatların çocuklarına hafızalarından silinmeyecek fotoğraflar bırakmak istediğini söyledi. Kurgu fotoğrafların özellikle sosyal medyada hızla yayıldığını anlatan Yılmaz, "Günümüz teknolojinin en üst seviyede olduğu bir dönem. İnsanlar artık fotoğraflarını albümlerinde de saklamıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşarak dünyanın her yerinden insanların görmesini sağlıyor. Üstelik artık klasiğin de dışına çıkma zamanı. Bu noktada bende düğün fotoğraflarına biraz eğlence katıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI