Yaşar ANTER/MARMARİS (Muğla), () - DÜNYANIN sayılı milyarderleri arasında bulunan, otomotiv ile lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden Futtaim Group'un sahibi Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim, şirketin CEO'su oğlu Majid Al Futtaim ve yeğeni Asbdelreham Futtaim, 110 metrelik dev yat 'Radiant' ile Marmaris'teki Hisarönü Körfezi'ne demir attı. Korumaları bir an olsun Futtaim ailesinden gözünü ayırmazken, grup ilçenin mavi sularında kano keyfi yaptı.
65'i aşkın şirkette 20 bin çalışanı bulunan 'FUTTAİM GROUP'un kurucusu ve onursal başkanı Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim, şirketin CEO'su oğlu Majid Al Futtaim ve yeğeni Abdelrehman Futtaim ile Yunanistan'a ait Rodos adasından Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi. Dün (perşembe) akşam saatlerinde 270 milyon pound değerindeki 110 metre uzunluğunda dünyanın en büyük yatlarından 'Radiant' ile karayolu ulaşımın olmadığı Hisarönü körfezindeki Tavşan adası açıklarına demirleyen yat, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
ŞEYHLER KANO YAPTI
Helikopteri, yüzme havuzları, sinema salonu, mini denizaltısı ve her türlü su sporlarının yapılabildiği dev yattan akşam saatlerinde korumaları eşliğinde ayrılan Futtaim ailesi, Marmaris'in mavi sularında yaklaşık yarım saat kano yaptı. Sadece 'nın görüntülediği Futtaim ailesi, torumalar tarafından dürbün ve telsizler ile saniye saniye izlendi. Yabancı teknelerin ve botların 'Radiant' adlı yata yanaşmasına izin verilmedi. Yaklaşanların ise sık sık uyarıldı. Marmaris'in ardından şeyh ve yakınlarının Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçeceği sonrasında tekrar Türkiye'ye gelip Muğla'nın Ula İlöçesi'ne bağlı Gökova'da tatillerini sürdüreceği belirtildi.
FOTOĞRAFLI
- KUTU -
LÜKS YATTA YOK YOK
Radiant adlı yaTın 100 metre mesafedeki bir botu alabora edebilecek yüksek güçte, askeri su topu gönderebildiği belirtildi. Yatta korsan saldırısı ya da acil durumda kullanılmaya hazır, 75 knot hızla gidebilen bir güvenlik botu bulunmakta. Botta bulunan sonik (ses dalgaları) silahlar, kaçış sırasında çalıştırıldığı takdirde korsanların kulaklarını sağır edecek şekilde alçak frekansta ses dalgaları yayabiliyor.