Ergün AYAZ/ İZMİT,(Kocaeli),() - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmit'te yaptığı konuşmada Ak Parti hükümetine yüklenerek, "Bu çakma adamların müslümanlıkları da çakma, demokratlıkları da çakma olduğunu görüyoruz. Biz bunların gömlek değiştirdiklerini düşünürken bunlar deri değiştirmiş" dedi. 
İzmit Mevlana Kültür Merkezi'nde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yaklaşık 500 partili tarafından 'Başbakan Uysal' sloganları ile karşılandı. Uysal burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Kendi kaderini çizmiş yegane millet yüce Türk Milleti'dir. Yine kendi geleceğini kendi evlatlarıyla eninde sonunda çizecektir. Burada attığımız adımları bu milletin geleceğinde çok daha büyük bir adıma tekabül edeceğini inşallah yarınlar bize gösterecektir. Başbakan Erdoğan toplumun önüne çıkamayacak olan bakanlardan 3'nün istifasını aldı. Birisi Sayın Erdoğan'ın gözdesi, geçmişte başmüzakerecilik yapan bu kişi ortaya dökülen kayıtlarda ayet ve hadislerle nasıl dalga geçtiklerini görüyoruz. Bu çakma adamların müslümanlıklarının da çakma olduğunu, demokratlıklarının da çakma olduğunu görüyoruz. Biz bunların gömlek değiştirdiklerini düşünürken bunlar deri değiştirmiş. Yolsuzluk soruşturmalarından kurtulmak adına inançlı insanları ranta, mevkiye, makama ortak ederek suça ortak etmişlerdir."
HANGİ PSİKOLOJİYLE OY KULLANACAĞINI BİLMEYEN BİR TÜRKİYE VAR
Türkiye'de 30 Martta nasıl oy kullanacağını bilmeyen bir psikoloji bulunduğunu söyleyen Uysal konuşmasını söyle sürdürdü:"Türkiye'nin 30 Martta hangi psikolojide oy kullanacağını bilemeyen Türkiye'de bu konuşmaları yapıyoruz. Türkiye'nin sağduyu hareketi olarak buradan herkesi sağduyuya davet ederken milletin hayırlısıyla iradesini kullanmasını istiyoruz. Çok kritik günleri aşarak yarınlarını konuşabileceği, siyasetin konuşulduğu bir zemine çekebilmek adına bir mücadele veriyoruz. Bugün Türkiye'yi kutuplaştırarak geçmişi ile kavga haline getirerek böyle bir çaresizlige karşı bu hak davası yine bizlerin ve sizlerin boynunun borcudur. Artık Türkiye'de daha da fazla gerginlik yaratacak birşey kalmadı. Hak yoktu, halk yoktu. Bunu anlamaları lazım ve bunları görmeleri lazım. Bunu görmeyenlere karşı yeni bir siyasi akılla buluşturmak lazım. Demokratçılara düşen vazife ise bir fırsata dönüştürmektir."
BU RANTİYE DÜZENİNİ DEMOKRATLAR YIKACAKTIR 
Türkiye'deki rantiye düzenini demokratların yıkacağını söyleyen Uysal, "18 Mart dolayısıyla reklam filmi çekenler Güneydoğu'da heryere asılmış PKK bayraklarını görmezden geliyorlar. İstedikleri kadar görmezden gelsinler. Bu ülke bir var olma bir yok olma çizgisinden buralara geldi. Nerede şehitliğimiz varsa orası bizim vatan topraklarımızdır. Bugün Türkiye dünya ile üreten bir ülke olarak bilinmelidir. Bu ülkenin kaynakları olan bir ülkede işsizliği olan bir ülke olması nedeniyle iyi planlama yapılması gerekmektedir. Ama bilsinler ki bu rantiye düzenini elinde sonunda demokratlar yıkacaklardır" diye konuştu.

EA (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)