Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 'Dünya Down Sendromu Günü' dolayısıyla bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte 25 down sendromlu çocuk, Güney Koreli sanatçı PSY'nin 'Gangnam Style' adlı şarkısı eşliğinde dans etti.
Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nun hazırladığı etkinlik kapsamında ilk olarak Alanya Tek Koleji'nde dans gösterisi yapıldı. Down sendromlu 25 öğrenci daha sonra aileleriyle birlikte Alanyum Alışveriş Merkezi'ne giderek 'Gangnam Style' adlı şarkı eşliğinde dans etti.
POLİSLER DE EŞLİK ETTİ
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polislerin de eşlik ettiği dans gösterisi, alışveriş merkezindeki müşterilerden alkış aldı. Öğrenciler daha sonra alışveriş merkezindeki müşterilere 'Dünya Down Sendromu Günü' için hazırlanan broşürleri dağıttı.
AMAÇ FARKINDALIK SAĞLAMAK
Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucusu Psikolog Feridun Özdeş bu etkinliği down sendromlu bireylerin toplum tarafından fark edilmelerini sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Öğrenci ve velilerinin katılımıyla gün boyunca bir dizi etkinlik yaptıklarını belirten Özdeş, "Onların herhangi bir bireyden farkı olmadığını göstermek adına çok güzel bir etkinlik oldu. Gösterinin ardından hep birlikte kendilerine ikram edilen yemekleri yediler" dedi.

TE(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)