SON dönemde dövizde görülen artış, İzmir’in bünyesinde en fazla yabancı oyuncu bulunduran kulübü Karşıyaka’yı da olumsuz etkiledi.
Dolar, sezonun açıldığı haziran ayından bu yana yüzde 25, euro yüzde 30’a yakın değer kazanırken, Karşıyaka'nın borcu da buna paralel olarak yükseldi. Karşıyaka'nın 4 yabancı basketbolcusunun maliyeti 1.2 milyon, 3 yabancı futbolcusunun maliyeti ise 500 bin dolar. Karşıyaka’nın eski yabancılarına olan borcu ve FIBA’ya Eurocup’taki her tur için yapılan ödemenin, 'yaraya tuz bastığı' ifade edildi.
Yeşil- kırmızılı kulüpte sadece eski futbolcu Tiago’nun alacağı para, forma giydiği döneme göre, yaklaşık 5 kat arttı. Karşıyaka'da forma giydiği 2010-11 sezonundan kalan 130 bin dolar alacağı o dönem 180 bin TL’ye karşılık gelen Brezilyalı futbolcu, ödenmeyen parası için FIFA kanalıyla açtığı davayı kazandı. Sezon başında transfer ve alacak yapılandırması teklifinde bulunmasına rağmen ikna edemedeği Tiago’ya tazminatla birlikte 360 bin dolar ödemek zorunda olan Karşıyaka'nın borcu 830 bin TL’ye çıktı. EK(YC/İD)