KARŞIYAKA ile Sakız Adası'nın futbol takımı Lailapas arasında 1930 yılında şiddetli yağış nedeniyle 3'üncü dakikada yarıda kalan dostluk maçı, 84 yıl sonra dün kaldığı yerden başladı. Maçın 65'inci dakikasında 'Bu maç bitmesin' diyerek sahaya inip, müsabakayı tatil ettiren iki takımın taraftarları, üçüncü randevu için İzmir'de buluşma sözü verdi.
Tarihi Fafalion Stadı'nın iki takımın bayraklarıyla süslendiği karşılaşmayı tribünlerde omuz omuza seyreden Türk ve Yunan futbolseverler tüm dünyaya örnek olacak bir tablo sergilerken, iki ülke arasındaki dostluğun kolay kolay yıkılmayacağı bir kez daha gözler önüne serdi.
Fafalion Stadı'nın yanı sıra, dükkan, mağaza ve restoranları da iki ülke bayraklarıyla donatan, caddelere yeşil-kırmızılı flamalar asan Sakız Adası halkı, tarihi buluşma için adaya gelen Karşıyakalı taraftarlara büyük yakınlık gösterdi. Karşılaşma sonrası restoranlarda Türk ve Yunun dostluğu için kadeh kaldıran Karşıyakalılar, İzmir'de oynanacak üçüncü müsabakanın da yarıda kalabileceği sinyalini vererek, "Biz bu maçın da, bu dostluğun da sona ermesine izin vermeyeceğiz. İki kulüp ve iki halk arasında 84 yıl önce başlayan ilişki sonsuza dek sürecek. Lailapas artık bizim kardeş kulübümüz" dedi.
'KAZANAN DOSTLUK OLACAK'
Tarihi maça Karşıyaka'nın takım kaptanı olarak başlayan, daha sonra Lailapas formasını giyerek bir de gol kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, böylesine anlamlı bir organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Akpınar, "Karşıyaka hiçbir işini yarım bırakmaz, mutlaka tamamlar. 84 yıl önce başlayan maç asla bitmeyecek, devam edecek. Sonunda kazanan hep dostluk olacak, Türk ve Yunan halkı olacak" diye konuştu.
ŞİMŞEK ŞOV YAPTI
Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Lailapas'la yapılan karşılaşmada sergilediği futbolla büyük alkış topladı. Sakız Adası ekibinin formasıyla maça başlayan Şimşek, şık hareketleri, nefis pasları ve çalımlarıyla eski günlerini aratmadı. Futbolculuk döneminde teknik kapasitesiyle bilinen genç teknik adam, Karşıyaka takımına geçtikten sonra attığı şık golle tribünleri bir kez daha coşturdu.
ALKIŞLAR DİNİZ'E
Lailapas - Karşıyaka dostluk maçının en önemli kahramanlarından biri de Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz oldu. Yunan ekibinin Teknik Direktörü Michael Cottakis ve Başkan Yardımcısı Teodosis Grigorakis'in Karşıyaka'yı ziyaretiyle başlayan projeye tüm destek veren Başkan Diniz, Fafalion Stadı'nda, 'Büyük başkan' tezahüratlarıyla karşılandı. Taraftarları selamlayan Diniz, "Çok önemli bir olaya imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bu dostluğu geleneksel hale getireceğiz. Lailapas'la aramızda bundan sonra oynanacak maçlar da festival havasında geçecek" diye konuştu.

MK(YC/SS) (FOTOĞRAFLI)