Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - DOSTLUK ve ve Barış Rallisi'nin Çorum ayağı düzenlenen etkinliklerle yapıldı.
Batı'dan Doğu'ya Dostluk Rallisi olan Allgau Orient Dostluk ve Barış Rallisi, Çorum Valiliği’nin ev sahipliğinde İl Özel İdaresi’nin organizasyonuyla yapıldı. Klasik otomobillerin katılabildiği rallinin 9'uncusu yapıldı. Almanya’nın Allgau Bölgesi'nde Oberstaufen kentinden başlayan ve Ürdün'de son bulacak olan ralliye 20 ülkeden 280 araç ile 560 kişi katıldı. Allagau Orient Dostluk ve Barış Rallisi 2014 yılı organizasyonu kapsamında, 'Boğazkale Sfenksine Selam-Hitit Etabı' için önce Boğazkale İlçesi'ne gelen yarışmacılar, tarihi yerleri gezdi. Ardından dün akşam saatlerinde fuar alanına giderek çeşitli etkinliklere katıldı. Çorum Valisi Sabri Başköy, Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, Ralli 1'inci Başkanı Wilfed Gehr, Ralli 2'nci Başkanı Nadir Serin'nin de katıldığı etkinliklerde büyük beğeni kazandı. Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı yaptığı konuşmasında rallinin sadece bir yarışma olmadığını dile getirerek, şöyle dedi:
"Barış ve Dostluk Rallisi, geçtiği illerde sosyal faaliyetlere neden oluyor. Ralliye katılan Alman engelli takımı, İstanbul Fatih’te bir engelli merkezini ziyaret etti. Araçlarda engelliler için tekerlekli sandalyeler bulunuyor. Van’da depremzedeler ziyaret edilecek. Okullara gidilecek. Daha sonra İskender'undan Türkiye'den çıkılacak." 
Çorum Valisi Vali Sabri Başköy, Rallinin 20 ülkeden geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Orient Ralli ile 20 ülke arasında dostluk ve barış köprüleri kuruluyor. Almanya’dan hareketle Ürdün’de son bulacak bir organizasyonun 13. günündeyiz. Ordu, Tunceli, Muş, Diyarbakır ve Van gibi illere gidilecek. Buradan Filistin’e Ürdün’e geçilecek. Tüm amaç kardeşlik ve barış vurgusu yaparak köprüler kurmak."
Bugün ise Vali Sabri Başköy’ün start vermesiyle 280 araç Boğazkale Sfenksine Selam-Hitit Etabı gerçekleştirdi. Ralliciler daha sonra Tokat'a gitti.

YÇ(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)