Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'nun Dörtdivan İlçesi'nde başıboş köpekler kimliği belirsiz kişilerce tüfekle ateş edilerek öldürüldü. Bolu Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği Başkanı Zafer Akkaya köpeklerin öldürülmesine tepki göstererek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Bolu Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği Başkanı Zafer Akkaya ve yönetim kurulu üyesi Vedat Korel, Dörtdivan'da köpeklerin öldürüldüğü bilgisi üzerine ilçeye gitti. Grup, ilçe girişinde bulunan boş arazi ve tarlalarda tüfekle ateş edilerek öldürülmüş köpek leşleriyle karşılaştı. Ölen annesinin başında bekleyen yavru bir köpek ise Zafer Akkaya tarafından alınarak yavruları olan bir köpeğin yanına bırakıldı. Zafer Akkaya ve Vedat Korel arazilerde gezerek yaptıkları incelemede 5 köpeğin öldürüldüğünü tespit ederken, soruşturma açılması için köpeklerin bulunduğu alanları ve etraftaki fişekleri fotoğrafladı.
İlçe girişindeki boş arazide köpeklerin tüfekle öldürüldüğünü söyleyen Akkaya, "Son dönemde köpek ölümleriyle ilgili sık ihbarlar alıyoruz. Dörtdivan bölgesinden de bu tür ihbar gelince bölgeye gittik ve öldürülmüş köpeklerle karşılaştık. Bunu kim ya da kimler yapıyor bilmiyoruz. Sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

MY(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)