Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla), () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimleri öncesinde, 7 partinin destek verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na tatil yörelerinde dikkat çekmek için CHP Genel Merkezi tarafından yelkenlerinde 'Oylar Ekmeleddin'e' yazılı 4 gulet tekne hazırlatıldı. Herbiri 30 metre uzunluğundaki ahşap guletlerin, seçimlerin yapılacağı 10 Ağustos'a kadar Ege ve Akdeniz'deki halkın yoğun olduğu plaj, tatil köyü ve koylarda gezeceği bildirildi.
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, 4 yatın önümüzdeki hafta başından itibaren Muğla'nın Bodrum ve Marmaris, Fethiye, Aydın'ın Kuşadası ve Didim ile Antalya'nın Kaş ilçesi'ndeki koylarda gezmeye başlayarak, tatilcilere sandık başına giderek oylarını Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na vermeleri için çağrıda bulunacağını söyledi.
'İHSANOĞLU DA DOLAŞABİLİR'
Bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok önem arz eden bir seçim olmanın yanı sıra, ülkenin geleceğini de aydınlatacak olma özelliği taşıdığını belirten milletvekili Ayaydın şöyle dedi:
"Bu nedenle başta tatilciler olmak üzere oy verme hakkı olan herkesi, koy koy gezip herkesi mutlaka sandık başına gitmeye davet edeceğiz. Etkili bir kampanya sürecinde fırsat bulursa Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu da bir gün tekne ile sahilleri dolaşarak sürpriz yapılabilir."
FOTOĞRAFLI