Aydın FİDAN / BURSA(Karacabey), () - BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde domates ektiği 100 dönüm tarlasını dolu vuran Seyfettin Koç, kalp krizi geçirdi. Hayati tehlikeyi atlatan Koç, Karacabey İlçe Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile tarlasını incelerken, tek geçim kaynağının yok olduğunu, borçlarını nasıl ödeceğini bilemediğini söyledi.
Karacabey İlçesi'ne bağlı Beylik Mahallesi'nde yaşayan, Seyfettin Koç, Cuma günü yağan 15 dakikalık dolunun ardından 100 dönümlük tarlasına ektiği domateslerin satılamayacak hale geldiğini gördü. Evine dönen Koç, tek geçim kaynağı olan ürünlerinin yok olmasına dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Koç, hayati tehlikeyi atlatıp tedavi edilerek evine gönderildi.
Durumu öğrenen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, dolunun vurduğu bölgeyi Seyfettin Koç ile birlikte inceledi. Maddi zarara uğrayan Seyfettin Koç, devletten kapsamlı bir destek beklediklerini söyleyerek, "Burası benim tek geçim kaynağım. Bu şekilde borçlarımı ödeyemeyeceğim. Borç erteleme ya da af olmazsa, biz çiftçiler yok olur gideriz" dedi.
ZARAR YÜZDE 60'I BULDU
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu da Koç'u teselli ederek, dolunun etkili olduğu Ovaesemen, Beylik, Eskisarıbey, Sazlıca, Gönü ve Bakır mahallerindeki ekili arazilerin yüzde 60'ında büyük zararlar meydana geldiğini söyledi. Karahasanoğlu, devletten acil olarak af beklediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Çiftçimizin yüzü bir türlü gülmüyor. Artan maliyetler ve ürünlerin para etmemesi bir yana, bu yıl da doğal afetler bizleri üzdü. İlçemizin birçok yerinde muhtelif zamanlarda gelen aşırı yağış ve dolu, yine çiftçimize zarar verdi. Devletimiz bizleri yalnız bırakmasın. Birçok alanda borçlara af gelecek. Ancak çiftçilerimize yönelik herhangi bir af söz konusu değil. Umarım bu tür olaylar göz önüne alınır ve çiftçilerimize yönelik de geniş çaplı bir af gelir. Aksi halde üreticinin dayanacak gücü kalmadı."

FOTOĞRAFLI