Son dönemlerde artan terörle mücadele kapsamında sık sık gündeme gelen teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusu dün Meclis'te yapılan oylama ile kabul edilmesi şehit ailelerini ve gazileri de sevindirdi. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, kararın sevindirici olduğunu belirterek “Gerek bir vatandaş olarak gerekse eşini şehit vermiş biri olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasına çok sevindim. Bu vatana ihanet eden, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen kim varsa ve kim olursa cezalandırılmalıdır” dedi.

Türkiye’de 30 binin üzerinde şehit, binlerce de terör mağduru olduğunu beliren Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, “Dokunulmazlıkların kaldırılması sevindirici bir durum. Hangi meslekte ve hangi mevkide olursa olsun terör ve destekçileri yargılanıp cezalandırılmalıdır. Dün Meclis’te terör suçuna karışmış kişilerle ilgili oylamayı pek çok kişi biz de takip ettik.

Şehit aileleri olarak sonuçtan çok memnunuz. Bu ülkenin huzurunu bozan beşikteki bebekten, sokaktaki vatandaşa herkesi tedirgin edip sonra da Meclis’e gelenler dokunulmazlık zırhının arkasına sığınıp sorgulanıp yargılanmaktan kurtulmamalı. Terör suçuna karışan, terörü destekleyen, teröre yataklık yapan, kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nden temizlenmeli. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek veren herkese de teşekkür ediyorum. Yasanın hemen onaylanıp yargılamaların başlamasını ümit ediyoruz. Yetkililerden en büyük isteğimiz terörün bir an önce bitirilmesidir” diye konuştu.