Kuluncak ilçesi Sultanlı Mahallesi'nde oturan ve çiftçilikle uğraşan 3 çocuk babası Kılıç, yaklaşık 2 yıl önce kusma, halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle Malatya Devlet Hastanesine başvurdu. Tetkikleri yapılarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen Kılıç'a, kan kanseri teşhisi konuldu. 
Tedavisine başlanan Kılıç'a, yaklaşık 2 aylık kemoterapi uygulamasının ardından 45 yaşındaki kardeşi Turan Kılıç'tan ilik nakli yapıldı. Başarılı geçen nakille sağlığına kavuşan Kılıç, hastanede bir süre gözlem altında kaldıktan sonraki süreçte, beyaz saç ve sakallarının siyahlaştığını fark etti.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı nedeniyle zor günler geçirdiğini, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Beyaz saç ve sakallarının, tedavisinin ardından siyahlaşmasının kendisine ayrı mutluluk yaşattığını anlatan Kılıç, "İlik naklinden sonra tıraş olmak istedim. Bir de baktım ki sakallarım siyah olmaya başlamış. Yaşım 30 iken saçım sakalım bembeyazdı. bugün 58 yaşına gelmişim, saçım, bıyığım siyah çıkıyor. Bunun kemik iliği nakliyle alakalı olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

Saç ve sakalının siyahlaşmasına çevresindekilerin de şaşırdığını belirten Kılıç, "Eşim 'Bıyığını mı boyuyorsun?' dedi. Ben de 'Hanım, ben can derdindeyim sen bıyık boyama derdindesin. Bıyığımı nasıl boyayayım, bu Allah vergisi' dedim. İlik naklinden sonra böyle oldu. Daha sonra ailem de duruma inandı" diye konuştu.

"Daha önce böyle bir duruma rastlamadım"

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Erkurt da yaklaşık 2 yıl önce hastaneye başvuran ve hemen tedavisine başladıkları Kılıç'a, kardeşinden alınan kök hücreyle kemik iliği nakli yaptıklarını bildirdi.