İZMİR Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, TBMM'de tartışılan torba yasanın 'Tam gün yasası' değil, 'Hasta olursan pamuk eller cebe' yasası olduğunu söyledi.
Suat Kaptaner, düzenlediği basın toplantısında sağlık alanının sürekli değiştirilen düzenlemeler ve getirilen torba yasalarla alt üst edildiğini söyledi. Her yeni düzenlemenin bir öncekiyle yarışırcasına hekimlik mesleğinin özüne zarar verdiğini, yurttaşların ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti almasını olanaksız hale getirdiğini önre süren Kaptaner, "Şimdi bir torbayı daha evirip çevirip önümüze koyup, yurttaşların cebine el atmaya hazırlanmaktadırlar, hem de hekimleri hedef göstererek. Yıllardır hekimleri, hekim örgütünü, sağlık çalışanlarını dikkate almadan yapılan 'tam gün' düzenlemelerinin gerçek amacı açıklıkla ortaya çıkmıştır. Niyet tam gün değildir. Hekimlerin tek bir işte çalışarak insanca yaşayacakları bir düzen kurmak değildir. Muayenehane dışında her şey serbesttir" dedi.
AK Parti iktidarının 'Bıçak parasını önleyeceğiz', 'Yurttaşın soyulmasını engelleyeceğiz' diyerek hekimleri hedef gösterdiğini öne süren Kaptaner, ancak kamu sağlık kurumlarında bile katkı payı alınmaya başlandığını söyledi. Torba yasa ile tıp fakültesi ile eğitim ve araştırma hastanelerindeki öğretim üyelerini özel hastanelerde çalışmaya zorlayarak, hastaların cebine elini daha fazla atmanın hedeflendiğini ileri süren Kaptaner, "Parayı, tıp fakültesi, Sağlık Bakanlığı alınca, sağlıktan para kazanmak meşru mu oluyor" diye sordu.