Murat ÇAKIR / İstanbul, () - “KİMSE Yok mu Derneği" üyesi 12'si doktor 19 kişilik bir ekip, 10 günlük bir çalışma için uçakla Tanzanya'ya gitti. Atatürk Havalimanı'nda, bölgede sağlık hizmeti verecek olan ekip adına bir açıklama yapan Fatih Üniversitesi Üroloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Coşkun Şahin, beraberlerinde valizler içinde 1 tona yakın sağlık malzemesi de götürdüklerini belirtti. Prof. Şahin, şöyle devam etti:

“Bugün Tanzanya'ya hareket ediyoruz. Oradan Zanzibar'a geçeceğiz. Oradaki Müslüman, Hıristiyan, her dinden, her ırktan, her renkten insanlara hizmet etmeye çalışacağız. Yolculuğumuz 10 saat sürecek ve orada da 10 gün kalacağız. İnşallah her şey yolunda giderse, oradaki hastalara şifa oluruz. Her branştan arkadaşlarımız el ele verdik. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Oradan aldığımız habere göre, özellikle katarakt, gözleri kapalı ışığı göremeyen insanlar çok. Onun dışında, çocuk hastalıkları, genel cerrahi ile ilgili guatr, ürolojiyle ilgili yapılamayan ameliyatlar, bunları yapacağız.

Tanzanya'da ebola tehlikesi olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Coşkun Şahin, diğer hastalıklar için tedbir aldıklarını söyledi; Orada ebola tehlikesi yok. Sarıhumma ve sıtma var. Onların da aşılarını olduk dedi.

Prof. Dr. Coşkun Şahin, beraberlerinde anestezi aletleri, sarf malzemeleri, cerrahi aletler ve ilaç götürdüklerini belirterek, “Bunları valizlere koyduk; aşağı yukarı 1 tona yakın sarf malzemesiyle gidiyoruz diye konuştu.

Kimse Yok mu Derneği Sağlık Yardımları Koordinatörü Veysel Kayabaşı da, dünya genelinde sağlık yardımları yaptıklarını dile getirerek, Tanzanya'da 5-6 bin kişiye hizmet vereceklerini kaydetti. Kayabaşı, asıl hedeflerinin ise bine yakın cerrahi ameliyat gerçekleştirmek olduğunu söyledi.