HAKKARİ Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar, Ramazan ayında vatadaşlara hizmet için gönüllü olarak gece mesaisine kalıyor.
Hakkari Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Şebnem Şahin ile İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Samet Karahan, oruç tutan hastalar için ifttardan sonra gece mesaisi uygulaması başlattı. Normal günlerde sadece mesai saatlerinde hizmet veren merkezde, Ramazan'da her gece bu iki alanda doktorlar, gönüllü olarak hastalarla ilgileniyor. Bu uygulamayı duyanlar, her iki poliklinik önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Merkezde ilk kez başlatılan bu uygulamadan vatandaşlar, büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiriyor.
İshak Ertuş, "Bu hizmetin başlamasında yeni haberim oldu. Acil doktoruna geleceğimizi sandık. Ancak baktık ki çocuk hastalarımız için hocalarımız böyle bir hizmet başlatmış. İftardan sonra çocuğu hasta olanlar çocuk doktoruna getiriyorlarmış. Çok güzel bir şey. Çok sevindik, mutlu olduk. İnşallah daha farklı bölümlerde de bu tür hizmetler olur. Bu saate bile çocuk doktorunu bulabilmek bizim için çok iyi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şebnem Şahin, gündüz oruç nedeniyle hastaneye muayene için gelemeyen hastalar için Ramzan ayı boyunca gece mesaisi başlattıklarını söyledi. Dr. Şahin, "Hastanemizin yapmış olduğu güzel bir uygulama. Özellikle Ramazan ayı dolayısıyla gündüz poliklinik sayısında bir azalma oldu. Vatandaşlar ramazan dolayısıyla hastalarını getiremiyorlar. Akşam saatlerinde hastaların gelmiş olması iyi. Poliklinik bazında da görev yapıyoruz. Aynı zamanda acilede bakıyoruz. Hastaların da mennun olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI