ERZURUM'da Ayfer- Savaş Öğmen çiftinin bacakları olmadan 7 yıl önce ikinci çocukları olarak dünyaya gelen oğlu Miraç'ın kalbinin de delik olduğu tespit edildi. Miraç Öğmen'in açık kalp ameliyatı olması gerektiğini belirten annesi 33 yaşındaki Ayfer Öğmen, "Oğlumun engelli doğması bizi perişan ederken kalbinin delik olduğunu öğrendiğimizde dünya başımıza yıkıldı" dedi.
Ayfer Öğmen, hamileliği döneminde yapılan muayene ve ultrasonlara rağmen Miraç'ın engelinin anlaşılamadığını ve hatta doktorların 'Oğlunuz sapasağlam' diyerek kendilerine müjde verdiğini anlattı. Anne Öğmen, şunları anlattı:
"Çocuğum dünyaya geldiğinde her iki ayağının olmadığını görünce şok oldum. Ama o bizim evladımızdı. Dünyalar tatlısı bir bebekti. Şimdi büyüyen oğlumu gördükçe yüreğim parçalanıyor. Erzurumlu işadamı Ahmet Karadayı bize yardım elini uzattı. Miraç 6 yaşına protez bacakları ile yürüyerek girdi. Oğlumu yürürken ve koşarken görmek en büyük hayalimdi. Şükür onu gördük ve çok sevindik. Göğsünde ağrı olduğunu söyleyen Miraç'ın kalbinde delik ve kalp kapakçığında sorun olduğu ortaya çıktı. Dünya ikinci kez başımıza yıkıldı. Miraç'ın açık kalp ameliyatı olması gerekiyor. Eşim 2 ay öce işten çıkarıldı. Hiçir sağlık güvencemiz yok. Ne yapacağımızı bilemiyorum."
Merkez Yakutiye ilçesinde oturan ve Kültür Kurumu İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi Miraç Öğmen 'Boncuk' adını verdiği muhabbet kuşu besliyor. Büyüdüğünde Başsavcısı olmak istediğini belirten Miraç Öğmen, "Futbolu çok seviyorum. Beşiktaşlıyım" dedi. Tİ(KS/İD)(FOTOĞRAFLI)