Emin ADIGÜZEL/DURAĞAN(Sinop), () - SİNOP’un Durağan İlçesi’nde oturan 4 çocuk annesi Şerife Yöksu, doğum yaptıktan 10 gün sonra hayatını kaybetti. 4 kız çocuğu ile tek başına kalan baba Nuri Yöksu, ekonomik sorunları bulunduğunu belirken çocuklarına bakmakta zorlandığını söyleyerek yardım istedi.
Sİnop'un Durağan İlçesi Gökırmak Mahallesi'nde oturan 16 yıllık evli, 34 yaşındaki Şerife ve 37 yaşındaki Nuri Yöksu, çiftinin 15 gün önce bir çocukları daha oldu. Kalp rahatsızlığı bulunan Şerife Yöksu, doğum yaptıktan 10 gün sonra evinde tek başına temizlik yaptığı sırada fenalaştı. Eve gelen çocukları annelerini baygın halde buldu.  Çağırılan ambulansla Durağan İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şerife Yöksu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir çiftlikte işçi, Nuri Yöksu, 15 günlük Fadime, 6 yaşındaki Birgül, 8 yaşındaki Fatma ve 14 yaşındaki Nurgül’e tek başına bakmaya başladı. Ekonomik zorunları bulunan Nuri Yöksu, yetkililerden yardım istedi. Asgari ücretle bir çiftlikteki ahırda çalıştığını dile getiren Yöksu, şöyle dedi:
"Zaten maddi sıkıntı çekiyorduk. Eşimin kalp rahatsızlığı vardı. Doktorlar kalp ameliyatı olması gerektiğini söyledi. Bu sırada hamile olduğunu öğrendik. Doğumdan 10 gün sonra da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Maddi sorunlar yaşadığımız için çocuklarıma da bakamıyorum. Kız kardeşim bana yardım etmeye çalışıyor ancak biri 15 günlük 4 kız çocuğuyla ortada kalmış durumdayım."

FOTOĞRAFLI