VAN, Hakkari ve Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hakkari kent merkezinde kar kalınlığı 80 santimetreyi aşarken bölgede 508 köy ile 336 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van-Bahçesaray karayoluna ise çığ düşmesi sonucu 13 kişi mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, vatandaşlara ulaşmak için çalışma başlattı. 
Dün geceden beri bölgede etkili olan kar yağışı Van, Hakkari ve Bitlis'te hayatı durma noktasına getirdi. Kar nedeniyle şehiriçi ve şehirlerarası ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar kalınlığı Hakkari'de 80 santimetreyi aşarken Bitlis'te 35 santimetreye ulaştı. Van'da 278, Bitlis'te 117, Hakkari'de 113 köy ve 336 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köy yollarını açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
BAHÇESARAY YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ, 13 KİŞİ MAHSUR KALDI
Van'da da etkili olan kar yağışı sonrası Van-Bahçesaray karayoluna dün gece çığ düştü. Karabet Geçidi bölgesindeki çığ nedeniyle Van'dan Bahçesaray İlçesi'ne giden 2 minibüs, 2 kamyonette bulunan 13 kişi mahsur kaldı. Burada bulunan bir mescide sığınan 13 kişi yaptıkları yardım çağrısı sonrası karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmayla kurtarıldı. Çığın temizlemesinin ardından yola devam edan araçlar ve içindeki vatandaşların yol güzergahına ikinci bir çığ daha düşünce 13 kişi yine mahsur kaldı. Karayolları ekipleri şimdi yine aynı bölgede mahsur kalan 13 kişiye ulaşmak için çalışma yapıyor.