AĞRI’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Aktarla köyündeki ilkokulda kömür yakılan kalorifer kazanında sızan gazdan zehirlenen 28 öğrenci hastanede tedaviye alındı.
Zehirlenme olayı, saat 10.00 sıralarında ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Aktarla Köyü İlkokulu'nda meydana geldi. Öğrencilerin derste olduğu sırada okulun kömür yakılan kalorifer kazanında meydana gelen gaz sızıntısı nedeniyle 28 öğrenci rahatsızlandı. Zehirlenme belirtisi üzerine öğrencilere yoğurt verildikten sonra köye ambulans çağrıldı. Doğubayazıt, Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinden gönderilen ambulanslar, yolun karla kaplı olması nedeniyle köye ulaşamadı. Köylülerin küreklerle yaptığı 4 saatlik çalışmanın ardından ambulanslar köye girerken, 28 öğrenci, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mide bulantısı ve baş dönmesi yaşayan öğrenciler gözlem altına alındı.
Köy Muhtarı Ahmet İlman, "Öğrencilerde baş dönmesi vardı. Sağa sola çarparak yürüyorlardı. Çocukların kaloriferden sızan kömür kaynaklı gaz yüzünden zehirlendiğini anlayınca köyden yoğurt istedik ve onlara yedirdik. Çocukları hastaneye göndermek için ambulans çağırdık ancak yollar kar nedeniyle kapanmıştı. Biz de köy halkı olarak kazma küreklerle yolu açtık ve ambulanslar gelip çocukları aldı" diye konuştu.