DOĞU Anadolu Bölgesi Mart ayının son günlerinde kar hapsine girdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü bölgede seçmenler kar altında oy kullanmaya gitti.
Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı iki gündür etkisini sürdürüyor. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş ve Iğdır'da aralıksız devam eden kar yağışı, soğuk havayı da beraberinde getirdi. Gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altına 11 derece ile Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Termometreler sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 10, Erzincan'da ve Ağrı'da 6, Muş'ta 5 ve Iğdır'da 3 dereceyi gösterdi.
SEÇMEN SANDIKLARI KARAYOLUYLA GÖNDERİLDİ
Kars, Ağrı ve Muş'ta kar ile birlikte etkili olan fırtına nedeniyle seçmenler oy kullanacakları yerlere güçlükle gitti. Muş Üçevler bölgesinde ise dün askeri helikopterle gönderilecek sandıklar, hava muhalefeti nedeniyle karayolu ile ulaştırıldı.
Özel idare, karayolları ve belediye ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız devam ederken, Kars'ın Kağızman ilçesinde buzlanma nedeniyle kaza meydana geldi. Iğdır'dan Kağızman'a gelen 39 yaşındaki Mehmet Bozkurt yönetimindeki 76 AT 428 plakalı otomobil, buzlanma nedeniyle karşı yönden gelen yolcu otobüsünün altına girdi. Kazada Mehmet Bozkurt olay yerinde hayatını kaybetti. Iğdır'a gelen baharın müjdecileri leylekler de kardan nasibini aldı.
Öte yandan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düştüğünü bildirdi. Yağışlı havanın devam edeceğini kaydeden uzmanlar, vatandaşları fırtına, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)